• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa 75-LECIE ELEKTRYFIKACJI PKP

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Chciałbym odświerzyć ten temat poruszony przez Kolegę Ludwika .Na wystawie w muzeum Politechniki nie byłem ,nie mniej jednak chcę kolegom zaprezentować coś co dotyczy elektryfikacji PKP.Jest to tekst z czasopisma ,,PŁOMYCZEK'' adresowanego do dzieci . Jest to wydanie z roku 1937:)....
Zachowało się i przetrwało zawieruchę dziejów w archiwum rodzinnym .Można by to zatytułować-z DZiadka pierwszej czytanki.;)

Załączniki

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Chciałbym odświerzyć ten temat poruszony przez Kolegę Ludwika .Na wystawie w muzeum Politechniki nie byłem ,nie mnie jednak chcę kolegom zaprezentować coś co dotyczy elektryfikacji PKP.Jest to tekst z czasopisma ,,PŁOMYCZEK'' adresowanego do dzieci . Jest to wydanie z roku 1937:)....
Zachowało się i przetrwało zawieruchę dziejów w archiwum rodzinnym .Można by to zatytułować-z DZiadka pierwszej czytanki.;)

Załączniki

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
cyt."....Jest to tekst z czasopisma ,,PŁOMYCZEK'' adresowanego do dzieci . Jest to wydanie z roku 1937:)....
-to są reprodukcje z "Płomyka",
-"Płomyczek" i " Płomyk" adresowane dla dzieci i starszych dzieci i wydawane po odzyskaniu państwowości i zlikwidowane:eek: na początku lat dziewięć dziesiątych u.w.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 7
Koleje w Polsce 0