• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wynajem wagonów od PR

Tp4

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witajcie!

Mam takie pytanko. Czy może ktoś z Was wie na jakiej zasadzie byłoby można wynająć wagon osobowy (najlepiej oliwkową bonanzę) od PR? Chodzi mi o możliwość dołączenia go do innego pociągu (Poznań - Wolsztyn - Poznań). Czy może jest szansa, że w momencie jak peerka dostanie zawiadomienie o przejeździe grupy 70 osób sama z konieczności pomyśli nad dołączeniem dodatkowego wagonu?

Pozdrawiam 8)

Reakcje
1 0 0
Koszt wynajecia wagonu to kilka tys zł. Tak mi ktos kiedyś powiedział dokładnie ci nie powiem a na dodatkowy wagon nie licz raczej :p o cene wagonu najlepiej ich zapytaj albo napisz do SSMK z Nowego Sącza oni ostatnio mieli wynajać wagon an impreze po 104 :p

Ł

Łukasz K

Gość
Tp4 Możesz także zapytać kogoś z SMK w Krakowie (mają stronę internetową).
Oni organizowali serię przejazdów EN57-001 po krakowskich łącznicach, EN57-1545 po śląskich łącznicach towarowych (EZT miał jeszcze dawne barwy "InterRegio"), szynobusem SA101/SA121-001, sylwestrowe imprezy z muzyką na pokładzie w EZT ED72, a ostatnio wynajęli na sylwestra PR-owską EP07 "budyń" + 2 (lub 3) wagony typu Bdhpumn.
Tam na pewno pomogą Ci odpowiedzieć na to pytanie.