• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wydzielone z Moje Modele Ciężarowe - PACEK

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.915 388 20
a tylna belka........? Przemilczę bo powiecie, żem upierdliwy;)
Widzę Heniu, że też Cię wkurza ta niepomalowana tylna belka w herpowskich modelach. Ja już odpuściłem, bo Herpa i tak ma nas w du...ie i robi modele tak jak jej się chce. Przecież zbieracze i tak kupią, nawet taki nie do końca pomalowany model... :mad::mad::mad:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
A, potem się nim pochwalą takim jaki kupią nie ruszając przy nim swoim palcem. Oczekując oczywiście oceny super;)
To nie ocieniaj, jak Ci się to nie podoba. Raczej nikt nie oczekuje na siłę ocen. Każdy zbiera i pokazuje to co mu się podoba i nie każdy chce ingerować w modele z różnych powodów, a według Ciebie każdy musi pomalować światła, żeby pokazać model na forum i zasłużyć na ocenę super. :confused: Jeśli ktoś w udany sposób waloryzuje modele to zawsze jego prezentacje wzbudzą większy podziw. Osobiście tego nie robię, ale poprzez sposób prezentacji staram się pokazać dany model w jak najlepszym świetle i zaciekawić oglądających kilkoma dodatkowymi informacjami. Po to jest forum, żeby wymieniać zdanie na temat prezentowanych miniatur, ich plusów i minusów, ale wałkowanie wkoło w każdym wątku tego samego, pomimo że doskonale wiemy jak zwariowana jest polityka Herpy w temacie tylnych świateł, robi się już po prostu żenujące.

Ostatnio edytowane:

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
To nie ocieniaj, jak Ci się to nie podoba. Raczej nikt nie oczekuje na siłę ocen. Każdy zbiera i pokazuje to co mu się podoba i nie każdy chce ingerować w modele z różnych powodów, a według Ciebie każdy musi pomalować światła, żeby pokazać model na forum i zasłużyć na ocenę super. :confused: Jeśli ktoś w udany sposób waloryzuje modele to zawsze jego prezentacje wzbudzą większy podziw. Po to jest forum, żeby wymieniać zdanie na temat prezentowanych miniatur, ich plusów i minusów, ale wałkowanie wkoło w każdym wątku tego samego, pomimo że doskonale wiemy jak zwariowana jest polityka Herpy w temacie tylnych świateł, robi się już po prostu żenujące.
Popieram Damian Twoją wypowiedź w 100% :) Ja jestem zdania że nie zwracam uwagi nawet na tą belke bo to niema sensu i pisać komentarze typu "model fajny tylko gdyby ta tylna belka była podmalowana", zwłaszcza że Herpa wypuszcza połowe modeli bez pomalowanych świateł z tyłu :)

OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.822 40 1
Zaśmiecamy koledze wątek, więc proszę moderatora o wywalenie moich dywagacji na złomowisko.
Odpowiem tylko kolegom, że to może jest żenujące te takie ciągłe piętnowanie tych tylnych belek ale brak reakcji na pokazywanie takich modeli doprowadzi nieuchronnie do tego, że prędzej czy później pojawią się modle reklamowe i od Siku bo takie będą mieli forumowcy w swoich kolekcjach i będą je chcieli zaprezentować. Czy tego oczekujecie?Czy to Was zachęci do ulepszania swoich modeli? Zastanówcie się i sami sobie na te pytania odpowiedzcie. Czy aby na pewno takich prezentacji chcecie.:)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Model Dafa ma bardzo fajne malowanie i to jego wielki plus , natomiast Volvo jest kapitalne :)

Zaśmiecamy koledze wątek, więc proszę moderatora o wywalenie moich dywagacji na złomowisko.
Odpowiem tylko kolegom, że to może jest żenujące te takie ciągłe piętnowanie tych tylnych belek ale brak reakcji na pokazywanie takich modeli doprowadzi nieuchronnie do tego, że prędzej czy później pojawią się modle reklamowe i od Siku bo takie będą mieli forumowcy w swoich kolekcjach i będą je chcieli zaprezentować. Czy tego oczekujecie?Czy to Was zachęci do ulepszania swoich modeli? Zastanówcie się i sami sobie na te pytania odpowiedzcie. Czy aby na pewno takich prezentacji chcecie.:)
Tak z innej Beczki Heniu jak ktoś jest typowym kolekcjonerem i nie lubi niczego zmieniać , malować i waloryzować to nie ma się co czepiać niech pokazują modele takie jakie mają , druga sprawa że model podmalowany czy zwaloryzowany nawet kapitalnie z punktu widzenia kolekcjonera jest już nie oryginalny i niekiedy mniej wartościowy, to już jest po prostu używka choć by biła na głowę fabrykę :)

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Model Dafa ma bardzo fajne malowanie i to jego wielki plus , natomiast Volvo jest kapitalne :)

Tak z innej Beczki Heniu jak ktoś jest typowym kolekcjonerem i nie lubi niczego zmieniać , malować i waloryzować to nie ma się co czepiać niech pokazują modele takie jakie mają , druga sprawa że model podmalowany czy zwaloryzowany nawet kapitalnie z punktu widzenia kolekcjonera jest już nie oryginalny i niekiedy mniej wartościowy, to już jest po prostu używka choć by biła na głowę fabrykę :)
Święta racja dobrze mówi (pisze) dać mu wódki :D.

OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.822 40 1
To sorki, widocznie mam zbyt rygorystyczne podejście do tematu. Lecz nie jestem betonem i je zmienię.Też zacznę pokazywać modele "kolekcjonerskie";)Jak Was nie zanudzę to tak na okres 3 lat mogę codziennie coś innego pokazać.:)