• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

wnętrze kabiny i pulpit maszynisty lokomotywy SM25

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Poszukuję zdjęć, ewentualnie rysunków czy schematów, wnętrza kabiny maszynisty, a w szczególności pulpitu, lokomotyw spalinowych serii SM25.

Interesuje mnie też, czy również i w tej lokomotywie były na pulpicie przełączniki umożliwiające załączanie poszczególnych reflektorów białych, oraz świateł czerwonych, i czy istniała możliwość ich przygaszania jednym przełącznikiem. Zapewne były takie przełączniki, gdyż jak myślę, przepisy o oznakowaniu pojazdu trakcyjnego mogły to wymuszać, ale pewności nie mam.

Zaznaczam także, że posiadam numer "Świata Kolei" w którym się znalazł portret tej lokomotywy, więc i znam dwa zdjęcia kabin tam zamieszczone.

Mateusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Tak mi się zdaje że w muzeum kolejnictwa w Warszawie chyba stoi SM25, to można by zagadać z pracownikami muzeum czy by nie mogli otworzyć kabiny do porobienia fotek.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
No jest to pewne wyjście, nad którym myślałem, ale najpierw trzebaby zobaczyć, czy ten pulpi jest w ogóle w takim stanie, że się do czego nada, to znaczy czy jest na nim podstawowe wyposażenie, takie jak przełączniki i opisy.