• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wieżyca pkp w h0

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 86 30
Słabe, dodatkowo fotki też nie rozpieszczają, naprawdę można to zrobić lepiej, a jeszcze biorąc pod uwagę że należysz do Sopockiego itd. którzy jak wiadomo na budynkach się znają to przy pomocy ziomków z klubu można to zrobić o wiele lepiej.

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 86 30
Taniej będzie wyciąć z kartonu laserem tudzież wytrawić. Poza tym przy konkretnym budynku muszą być TE okna a nie inne, z doświadczenia wiem że oferowane fabryczne okna nijak mają się do polskiej architektury kolejowej(przynajmniej tej pod którą szukałem)
Mateusz, rób, działaj, pokazuj. Lepiej robić budynek rok na całe lata niż w jeden wieczór na sezon.

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
4.038 42 1
Panowie ... dopowiem tylko, że Mateusz jest bardzo młodym adeptem sopockiego klubu, w którym to zaczął wykonywanie dwóch, dość trudnych segmentów, natomiast widzę, że w domu również nie próżnuje :). Kibicujmy!

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Czasem lepiej zrobić coś samemu niż składać z gotowych elementów. Trzeba docenić włożoną pracę, poświęcony czas, determinację w doskonaleniu warsztatu.
Bardzo dobrze, że młody człowiek zaczyna od ręcznej dłubaniny. Nauczy się cierpliwości, wyrobi pewność ręki, doświadczy też porażki.
Trzeba raczej zachęcać do pracy, a nie pisać, że słabe i żeby kupił gotowe czy wytrawił bo będzie miał wtedy równe i piękne jak z maszyny, bo to co robi nie jest identyczne z oryginałem.
Niech właśnie zaczyna od kartonu, drutu, listewek, kawałków okleiny, papieru. Niech nauczy się najpierw najprostszych technik z zastosowaniem tych materiałów.
Powodzenia Mateuszu. Trzymam kciuki!

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.537 18 1
W modelarstwie zaczyna powoli być jak z samochodami.Teraz już nikt nie podejmie się naprawy tylko od razu wymiana na nowy, toż to nie mechanik a wymieniacz. Podobnie powoli dzieje się z modelarstwem po co coś samemu dłubać jak można kupić i już :D.