• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

'Water Effects' - Dynamika wody na żywicy.

dada

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam.
Planuje zrobić makietę z górskim potokiem. Wodę planuje wylać żywicą epoksydową. Chce jej nadać trochę dynamiki. Obejrzałem ten materiał:
Facet używa tutaj 'kleju' pt. 'water effects'. Traci kolor gdy wyschnie, pozostaje faktura płynącej wody. Efekt jest ciekawy.
Chciałbym zrobić coś takiego u siebie ale czym zastąpić ten płyn? Macie z tym doświadczenie?
Czym zrobić TAKI efekt płynącej wody?

Reakcje
1.781 13 0
Pisanie jak to się robi już miało miejsce w wątku Diorama dwa szlaki na forum w dziale relacje, więc jeśli chcesz się jak to robić zadzwoń pod nr w podpisie....:)

Karollo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam
A ja mam pytanie odnośnie Noch 60856 Water Drops color. Nie do końca wiem co z tym zrobić. Mianowicie ile tego mozna wylać? Na jaką grubość? Na ile starcza opakowanie? Jesli ktoś testował prosiła bym o podzielenie sie tą informacją. Wiem że można modelować to np suszarką. Ale planuje zrobić rzeczkę, i nie wiem czy można zalać to na jakis centymetr. Te Kapsułki z kolorkami daja fajny efekt.
Pozdrawiam
Tatiana