• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagony towarowe hyde park

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Cześć Wam - widzę że nie ma jeszcze tematu dotyczącego wagonów towarowych gdzie możnaby wrzucać różne zdjęcia z różnych okresów.
Na początek wrzucę kilka zdjęć reklamowych DECu które wpadły mi w ręce. Oczywiście dzielcie się nie tylko cysternami.

Załączniki

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.387 58 3
Ponieważ utworzył się kolejny watek o wagonach to wspominając propozycje kolegi Prezesa TS prośba do administratora o stworzenie jednego rozdziału pod tytułem WAGONY a po wejściu w ten rozdział umieszczenie w nim wszystkich wątków dotyczących wagonów. Myślę ze to się wtedy uporządkuje i będzie łatwiej znaleźć tematy o wagonach. Proszę kolegów o poparcie propozycji

tokarz76

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 1 5
Fajnie by było, jakby Koledzy wrzucający fotki, napisali przynajmniej kiedy były one wykonane.

OP
OP
Rutek

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Zdjęcia reklamowe cystern datowałbym na okolice 1998 - 2000. Mniej więcej wtedy 452R były świeżą konstukcją.

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
Zdjęcie prototypu cysterny 452R zostało zapewne wykonane na przełomie 1996/97 roku, ponieważ ZNTK Ostróda rozpoczęły produkcję seryjną tych wagonów w roku 1997.
Zdjęcie cysterny 460R wykonane zostało w roku 2003.
Natomiast zdjęcie "cysterny typu 406Ra" nie przedstawia (wbrew pozorom) cysterny typu 406Ra, lecz cysternę produkcji rumuńskiej tzw. typu "R600", zbudowaną dla ówczesnego PEC w latach 1965-66. Powyższe zdjęcie tego wagonu wykonane zostało w latach 1998-99.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.680 15 0
Panowie, czy ma ktoś jakiś zdjęcia wagonów Res-x z okresu końca lat '80?
Chciałbym spojrzeć na kilka detali.

Kobra73_MK

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 4
Mam pytanie orientuje się ktoś co to może być za wagon, wagony te nazywają karasie posiada je huta bankowa a ile sztuk dokładnie tego nie wiem. Poszukuje danych ile lat mogą mieć, serie wagonów, i co się na nich pierwotnie przewoziło

Załączniki

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
377 1 0
To są wagony technologiczne, do transportu tylko i wyłącznie na terenie huty, niedopuszczone na sieć PKP (PLK). Czegoś takiego jak seria nie ma. Co na nich przewożono? Są to krótkie platformy, sześć osi, czyli coś ciężkiego. Jako ładunek mogły to być na przykład kokile do wlewek lub cokolwiek innego, co transportowano w obrębie zakładu, jak np. kęsy i kęsiska (Obecnie huta jest cieniem tego, co było dawniej).