• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagony R480 i R500

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Witam serdecznie.
Poszukuję rysunków technicznych, zdjęć, kart katalogowych itp. materiałów związanych z tymi cysternami. Szperałem trochę w internecie, ale oprócz kilku zdjęć nie znalazłem prawie nic (może słabo szukałem? ;]). Drugą kwestia, która mnie zastanawia to typ wózka zastosowany w tym wagonie. W tym wypadku przejżałem nawet rumuńskie forum "forum.lokomotiv.ro" - jest tam dość dobrze rozbudowany temat o wózkach wagonowych aczkolwiek brak jest informacji o konstrukcji podobnej do tej, która zamontowana jest pod tymi wagonami.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
P.S. Książkę Pana Terczyńskiego posiadam - zakładając ten temat mam cichą nadzieję na uzyskanie dokładniejszych informacji o tych wagonach.

Pozdrawiam
Butter

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Butter

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Witam.
Chodziło mi o wagony typu R500 i R480 - są to cysterny czteroosiowe dostarczone na PKP w I połowie lat 60-tych. Konstrukcyjnie odmienne od Rt500.
W załączniku zdjęcia wózków. Wyprodukowano je w Rumunii w fabryce 23 August.

Załączniki

OP
OP
Butter

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Coś tu cicho - naprawdę nikt nie ma żadnych materiałów związanych z tymi wagonami? Może chociaż ktoś rozpoznaje typ wózka ze zdjęć?