• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagony osobowe H0e PMMH0

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
Witam,

Czy ktoś ma może dobre zdjęcia wagonów osobowych używanych przez PMMH0 na wąskim torze? Chodzi o te ze zdjęcia w załączniku. Wiem że to model Lilliput 374555. Chodzi o oznaczenia itd. Wiem że to fikcja ale jakoś mi się podoba i chciałbym sobie coś takiego zmajstrować zanim złożę swoje 3Aw.

Załączniki

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Witam,

Czy ktoś ma może dobre zdjęcia wagonów osobowych używanych przez PMMH0 na wąskim torze? Chodzi o te ze zdjęcia w załączniku. Wiem że to model Lilliput 374555. Chodzi o oznaczenia itd. Wiem że to fikcja ale jakoś mi się podoba i chciałbym sobie coś takiego zmajstrować zanim złożę swoje 3Aw.
To może wejdź tu http://www.kalkomanie.com/kalkomanie-1/1-87-h0e-7, kup co Ci się podoba i już. Jak fikcja to fikcja, tyle tylko że tam jest chyba tylko na towarowe.

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
@Adamzalesie - taki miałem zamiar. Już się rozejrzałem za kalkami na wagony normalnotorowe (bo z nich można użyć tych tabliczek "dla palących" i "dla niepalących"). Oznaczenia też można z nich ściągnąć częściowo (choćby napis "PKP" lub "2" na oznaczenie klasy). W zasadzie dwie godziny później pomyślałem że w tym zestawie 3Aw też jest dużo kalkomanii które przecież nie zostaną wykorzystane. Chciałem się jednak dokładniej tym PMM-owskim wagonom przyjrzeć. Ładne są.

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
Adam - dzięki! Widziałem. Pewnie jest napis "PKP" Potem coś w rodzaju "Bxh" (2 klasa, czteroosiowy, bezprzedziałowy) i potem numer. Tak to też mniej więcej wygląda na filmach PMM-u np "Ruch pociągów na stacji Cisna-Majdan".

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
W sumie to epoka III/IV. Raczej IV. Może rzeczywiście nawet użyję tych kalek z 3Aw (mam dwa zestawy które czekają na wolną chwilę). Epoka III też wchodzi w grę.

Reakcje
8 0 0
Wagony posiadają oznaczenie zgodnie z obowiązującymi przepisami - WM11 Przepisy o znakowaniu taboru wąskotorowego. Numer jest tylko przydzielony z zakresu dla taboru 750mm.

Marcin T

Użytkownik
H0e
Reakcje
4 0 0
Witam,

Walter, trzeba było przez stronę formularz z pytankiem podesłać i po sprawie. Rzadko tu zaglądam :)
Na już mogę zaoferować wycinek z większej foty.

Załączniki

• 206,1 KB Wyświetleń: 244
Z

Zv

Gość
Sebastiam Marszał ma widze fachowa wiedze wiec moze opracuje jakis szkic z info gdzie i co powinno byc na pudle to wtedy ja zrobie z tego kaleczki.

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 1 5
No to się wyjaśniło :) Dziękuję. Widać teraz dużo lepiej.

PKP
Bxhi
#### - numer

Kalki można zrobić choć nie trzeba chyba bo będzie dużo niewykorzystanych od wagonów 3Aw (i można użyć PKP/Bxhi/numer) a te tabliczki "Dla palących" i "Dla niepalących" można z dowolnego zestawu z kalkomanie.pl wziąć.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 8
Wąskotorówka 139
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 29
Wąskotorówka 32