• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Wagony motorowe M152/810

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
834 90 3
Cześć,

w końcu mam i ja! Kupiłem sobie motoraka 810 CD z doczepą 010 i zauważyłem, że w 810 nie świecą sygnały końca pociągu.
Czy w motorakach SKPL jest tak samo? Czy da się po zdemontowaniu budy włączyć końcówki w 810?

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
903 34 1
A u mnie jest motorak serii RegioNova Trio - CD 814-014-814. Model od MTB, niby limitowany, ale trzeba mieć na uwadze, że ta zabawka to nie jest raczej autentyk. Numery skrajnych członów są takie same. W "zestawie" od producenta może brakować "sprzęgów" do łączenia z 014 (środkowym członem). "Zestaw" nie ma osobnego pudełka - ale są to trzy osobne, klasyczne dla MTB boxy z modelami. Gąbki wycięte pod poprzednią serię (814/914). Model ogólnie bardzo prosty - z części dodatkowych - odnoszę wrażenie że set podobny do tego z ... SN61. Poza tym, haki promowe.

"
"

Mała prezentacja w załączniku, dołożony dekoder ZIMO. Model jest już niekolekcjonerski - jest lekko podpudrowany (waloryzacją bym tego nie nazwał). A i po torcie jeździł i modułowej makiecie.

Nie zakładałem nowego wątku - postanowiłem się podłączyć pod istniejący. Co do świateł: działają i są widoczne. Białe i czerwone osobno. Ale z racji tego że model robiony na kolanie... światła wewnętrzne włączają się wraz z F0 (a do tego jest osobny Fx podbijający jasność we wnętrzu). Oświetlenie kabiny maszynisty włącza się także w końcówkach środkowego członu. Ot, takie małe niedporacowanie.

Wygląda lekko na projekt praktykanta/studenta.