• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Sprzedam Wagony H0e cukrowni kruszwica.

JakubR

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
735 1 0
Na sprzedaż mam 4 wagony z cukrowni kruszwica z mojej kolekcji.

Modele wykonane na bazie zestawów Witolda Fity (druk 3d-buda, odlewy mosiężne-maźnice, fototrawione sprzęgi).
Stosowana chemia to mr.hobby, weinert i vallejo. Wnętrza pomalowane na szaro bez patyny ze względu stosowane przezemnie wkłady buraczane (które maskują otwory z widocznym mocowaniem śrubek od sprzęgów). Wagoniki są starannie zapakowane w nowe pudełka, wypalone w sklejce wg mojego projektu.
Toczą się ładnie i bez dodatkowego obciążenia, współpracują dobrze w składzie (zainteresowanym mogę podesłać filmik na mess lub watsappie). Wszelkie prace były relacjonowane w moim wątku "ZNTK Chwałowice by Roskosch".

Cena jaka mnie interesuje to:
1. Wagon "95" - 290zł
2. Wagon "118"- 290zł
3. Wagon "172" -290zł
4. Wagon "200" - 250zł (skrócone narożniki i delikatnie zesrebrzone kalki z nazwą cukrowni widoczne pod pewnym kątem).

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany całością to każdy wagon 10zł taniej.

Preferowana wysyłka-inpost 19zł

Załączniki

OP
OP
JakubR

JakubR

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
735 1 0
Jakie lata eksploatacji tych wagonów Kolega odwzorował?
Nie celowałem konkretnie w dany okres szczerze mówiąc. Robiłem x wagonów od tego producenta i rewizje 4-ro osiowych węglarek i krytych oscylują między 1963-73 czyli IIIc/IVa. Wyszedłem z założenia że te wagony były w miarę "świeże", a nie jak na znanych nam zdjęciach z końca wieku styrane i każda deska inna.