• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagony do przewozu cementu

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ale ceny :shock: masakra... Grzes, kiedyś myślałem o przerobieniu z czeskiej gruchy (zestaw do montażu). Gruchy co prawda maja zły kształt ale zawsze można na tokarce wytoczyć odpowiednie... Jednak nie wiedziałem jak rozwiązać problem z rama (jest trochę za krotka), no i na końcu odszedłem od tego pomysłu... Ale patrząc na te ceny to chyba jednak będę go odkopywał ponownie :roll:

wespe

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
ogryzek jak chcesz to podeślę plik cdr i sobie wypalisz w plexi, ja coś kombinuję ale czekają na laser

mozemy sie umowic że ja wypalę a ty wytoczysz elementy

eddy

Aktywny użytkownik
Reakcje
435 5 2
Panowie z podwoziem do 4-zbiornikowego silosa typu 408S nie ma problemu można nabyć gotowe podwozia (ramy) od węglarek Fity z wózkami. Mają one takie same wymiary co 408S. Zostaje tylko zrobienie "trumny" , zbiorników i detali fototrawionych.

Co sie tyczy tamtych z allegro to były produkowane we Wrocławiu tylko dla Węgier typ CWL27. Ot taka ciekawostka :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 6
Tabor 1
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 4