• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Wagon odkryty typu Om43 Lenz

Konrad 0

Moderator Skala 0 (1:43.5)
Zespół forum
Reakcje
300 0 0
Firma Lenz wprowadza do handlu kolejny model w swojej kolekcji. Wagon odkryty typu Om43 w epoce 3 DB. Wagon ma otwierane drzwi oraz barwione galwanicznie koła. Model wykonany z tworzywa sztucznego (jak wszystkie wagony Lenz'a) z bardzo dużą ilością detali.
42139_01_Omm43_01.jpg 42139_01_Omm43_02.jpg 42139_01_Omm43_04.jpg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
Konrad 0

Konrad 0

Zespół forum
Reakcje
300 0 0
Z tego co czytałem, to nic nie było napisane, czy ściany czołowe są otwierane. Nie wiem, sądzę raczej że nie ze względu na statykę konstrukcji wagonu.

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.641 14 6
Zapytałem się bo na ytubie widziałem filmik z węglarką z otwieraną scianą boczną na wywrotnicy czołowej. Na pewno był to wagon w skali O lecz o konstrukcji scian z drewna.
Od 3,35 do 5,00.

Ostatnio edytowane:

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.782 12 2
Tak sie zastanawiam czy ktos sie "szarpnie" z naszego klubu na wspolczesne wagony towarowe, np. cysterny lub platformy lub cokolwiek innego z wspolczesna lokomotywa.

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.641 14 6
Jak należy rozumieć słowo " szarpnie " - bo to w/g mnie oznacza np. zakup 10-15 szt. danego rodzaju taboru, np skład 15 cystern bardzo ładnie by wyglądał na makiecie w ruchu, ale mnie po prostu na taką ilość taboru nie stać, chodzi również o miejsce prezentacji taboru. Ja bardzo chętnie bym zakupił po 1 sztuce współczesnej cysterny, platformy, węglarki. Współczesna lokomotywa to jaka miała by być,spalinowóz , elektrowóz i z jakiej epoki.

OP
OP
Konrad 0

Konrad 0

Zespół forum
Reakcje
300 0 0
Zapytałem się bo na ytubie widziałem filmik z węglarką z otwieraną scianą boczną na wywrotnicy czołowej. Na pewno był to wagon w skali O lecz o konstrukcji scian z drewna.
Ten wagon na filmie to Om12 Lenz'a, ma też otwierane drzwi, a więc jest szansa że Om43 też będzie miał uchylaną ścianę czołową :)

Tak sie zastanawiam czy ktos sie "szarpnie" z naszego klubu na wspolczesne wagony towarowe, np. cysterny lub platformy lub cokolwiek innego z wspolczesna lokomotywa.
Zamierzam drugą sztukę SU46 zrobić w niebieskim malowaniu PKP Cargo VI epoka + 20 niebieskich Eanos'ów też w PKP Cargo :)

Ostatnio edytowane: