• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Wagon 601W

Rokstedi

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
2.225 0 0
Cześć.
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie obecnie można znaleźć odstawione węglarki typu 601W, lub na jakich stacjach często się pojawiają na choćby krótki postój?
Chciałbym zmierzyć osobiście lub poprosić kogoś o zmierzenie kilku elementów i zrobienie kilku zdjęć detali. Składam obecnie zestaw produkcji UMF tego wagonu w skali H0. Z góry dziękuję za pomoc.
Piotrek

Reakcje
138 1 0
Cześć.
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie obecnie można znaleźć odstawione węglarki typu 601W, lub na jakich stacjach często się pojawiają na choćby krótki postój?
Chciałbym zmierzyć osobiście lub poprosić kogoś o zmierzenie kilku elementów i zrobienie kilku zdjęć detali. Składam obecnie zestaw produkcji UMF tego wagonu w skali H0. Z góry dziękuję za pomoc.
Piotrek
Wahadło takich wagonów, obsługiwane przez PKP Cargo, jeździ regularnie (nawet i parę razy w tygodniu) między stacjami Szczecin Glinki a Rudniki koło Częstochowy. Pociąg w chwili obecnej kursuje najczęściej linią 351, potem z Poznania 272 i od Kluczborka jedzie dalej przez Lubliniec. Parę sztuk posiada także Altrans, szło je spotkać na terenie Śląskiego Zaplecza Remontowego w Przechlebiu.

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.382 3 0
Wahadło takich wagonów, obsługiwane przez PKP Cargo, jeździ regularnie (nawet i parę razy w tygodniu) między stacjami Szczecin Glinki a Rudniki koło Częstochowy. Pociąg w chwili obecnej kursuje najczęściej linią 351, potem z Poznania 272 i od Kluczborka jedzie dalej przez Lubliniec. Parę sztuk posiada także Altrans, szło je spotkać na terenie Śląskiego Zaplecza Remontowego w Przechlebiu.
Chyba nadal 2 sztuki stoją na piaskowej części stacji pyskowice i oczekują naprawy w ŚZR.

OP
OP
R

Rokstedi

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
2.225 0 0
Dziękuję wszystkim za informacje. Wszystkie lokalizacje trochę daleko ode mnie, najbliżej mam do Ostrowa Wielkopolskiego. Jeśli informacja kolegi Kanclerza jest jeszcze aktualna, to rozważyłbym wycieczkę.
. W razie czego - może bym znalazł nawet jakieś swoje zdjęcia.
Mnie interesuje obszar wokół siłownika hamulcowego. Zdjęcia musiałby być zrobione od spodu. Z posiadanych przeze mnie nie jestem w stanie rozeznać się w układzie interesujących mnie elementów.