• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Własne opakowanie dla taboru

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
6.001 176 19
Cóż, tuby firmy TrainSafe nigdy tanie nie były... płaci się za jakość (i markę), ale nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Jeśli chodzi o porównanie z walizką, to oczywiście cenowo wygrywa walizka, ale nie chodziło mi o zastępowanie walizki taką tubą transportową, tylko o rozwiązanie dla osób obawiających się transportowania modeli parowozów właśnie w walizkach - tutaj problem nie istnieje - model bez problemu wkładamy i wyciągamy z tuby albo wręcz po prostu nim wjeżdżamy i wyjeżdżamy, jeśli mamy u siebie w domu/na imprezie "tor przejściowy" (wjazdowy/zjazdowy).

feymo

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
618 7 0
Cóż, tuby firmy TrainSafe nigdy tanie nie były... płaci się za jakość (i markę), ale nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Jeśli chodzi o porównanie z walizką, to oczywiście cenowo wygrywa walizka, ale nie chodziło mi o zastępowanie walizki taką tubą transportową, tylko o rozwiązanie dla osób obawiających się transportowania modeli parowozów właśnie w walizkach - tutaj problem nie istnieje - model bez problemu wkładamy i wyciągamy z tuby albo wręcz po prostu nim wjeżdżamy i wyjeżdżamy, jeśli mamy u siebie w domu/na imprezie "tor przejściowy" (wjazdowy/zjazdowy).
Ja w takiej tubie przechowuje cały skład ED250
Polecam

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.253 5 0
Jako przystepną cenowo alternatywę do przewożenia modeli wagonów mogę zasugerować organizer Workzone dostępny w sieci Aldi. W polskim sklepie widziałem w zeszłym tygodniu. Da się zauważyć na zdjęciach z zagranicznych spotkań FREMO, że od lat jest przez uczestników używany. Szerokość i wysokość przegródek pasuje idealne pod skrajnię taboru H0. Oczywiście z uwzględnieniem grubości np. folii bąbelkowej. Długość można regulować. Solidny produkt, estetycznie wykonany. Od kilku lat w takim organizerze przewożę swój skład pociągu wojskowego.
https://www.aldi-sued.de/de/p.workzone-profi-organizer.000000000000582385.html

organizer workzone.jpg

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.067 70 25
W związku ze wycofałem się z H0 to zostały mi 2 walizki które świetnie się sprawdzały w transporcie i przechowywaniu taboru (pokazywałem z resztą już w tym temacie). Jak by ktoś był zainteresowany to zapraszam na PW.
Screenshot_20260225_223744_com.android.gallery3d_edit_383251536207142.jpg

Screenshot_20260225_223747_com.android.gallery3d_edit_383246391974330.jpg

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
560 8 0