• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Węglarki 4 osiowe - malowanie

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.221 39 0
Czy ktoś się orientuje czy występowały węglarki 4-osiowe w malowaniu brązowym z logo PKP "trumienka" na białym tle - coś jak na tym zdjęciu ?

weglarka.jpg

Może jakieś zdjęcia - szukałem trochę ale na razie nie udało mi się natrafić ...

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.540 60 1
O ile dobrze kojarzę, to te logo pojawiło się dopiero na nowych/przemalowanych wagonach na kolor niebieski - ale głowy nie dam sobie uciąć ;) I najbardziej zapamiętałem je właśnie na nowo zbudowanych wagonach Eaos-w ;) Myślę, że p. Koj rozwiałby wszelkie wątpliwości.

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
Czy ktoś się orientuje czy występowały węglarki 4-osiowe w malowaniu brązowym z logo PKP "trumienka" na białym tle - coś jak na tym zdjęciu ?
Może jakieś zdjęcia - szukałem trochę ale na razie nie udało mi się natrafić ...
Tak, występowały (chociaż niezbyt często) węglarki 4-osiowe w malowaniu brązowym, ze "starym" logo PKP Cargo (PKP w "trumience"), na białym tle.
Były to np. zmodernizowane węglarki typu 408W.