• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Wąskotorowe klimaty

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.471 7 0
Plan filmowy mógł obejmować zdjęcia do "Republiki Ostrowskiej" lub do "Komediantki" (j.w.). Tak mówi mi intuicja.
Pociągi do Krotoszyna od początku lat 80 składały się z parowozu serii Px48 (do 1982 roku) lub lokomotywy serii Lyd1 i tylko jednego wagonu osobowego typu 3Aw (zdjęcia i relacje ustne pracowników kolejek średzkiej i krotoszyńskiej).

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
1.936 45 3
Świetne fotki! Zdjęcie 10te od góry (z dwoma końmi na placu ładunkowym) to (chyba się nie mylę) Wola Michowa. Ta barierka przy torze istnieje do dziś.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.975 39 1
Jeden z kolegów z PMM H0 już ją tworzy (Cisna-Majdan):
Dzięki Ci za podlinkowanie. No nie wiedziałem, że się robi. Tak strzeliłem, bo te zdjęcia aż się proszą o realizację w modelu. Super.
To kolega Marcin Turko z PMM H0 robi, więc jej jakość będzie na pewno rewelacyjna.
Fajnie, bo są aż 3 odcinki o budowie tej makiety + ten z linku o kładzeniu podsypki,
gdzie na tej właśnie makiecie jest to nagrywane, więc ją widać.
Tak, że kilka godzin spędziłem na oglądaniu.(y)

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
321 38 1
Klatka filmowa z "Bezpieczeństwo przy przeładunkach na morzu" (1986) /CAŁY FILM/"
Statek waskotorowka.jpg
Jak widać i tu jest wąskotorówka. Kształt szyny nieznany.