• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza VII Bydgoska Wystawa Makiet Modułowych 20-21 Wrzesień 2025

Reakcje
25 0 0
Witam Serdecznie.

Z wielką radością w imieniu Bydgoskiego Klubu Modelarzy Kolejowych informuje o organizacji naszej kolejnej imprezy cyklicznej czyli już siódmej edycji wystawy makiet modułowych.
Impreza odbędzie się w tym roku wcześniej czyli 20-21 września (piątek 19-go dzień techniczny) tradycyjnie w szkole podstawowej nr 4 przy ul. Wyzwolenia 4 w Fordonie.

Więcej informacji w tym formularz zgłoszeniowy wstawimy na dniach.

Z modelarskimi Pozdrowieniami.
BKMK

OP
OP
D
Reakcje
25 0 0
Witam Szanownych Modelarzy Kolejowych.

Zamieszczamy informacje i formularz zgłoszeniowy na naszą wystawę.

Większość najważniejszych informacji jest zawartych w formularzu zgłoszeniowym, a oto kilka dodatkowych zasad:
- Impreza odbywać się będzie w godzinach 10-18 (sobota) i 10-16 (niedziela).
- Wysokość zgłaszanych makiet 110cm
- Wymagania odnośnie modułów - minimum zieleń niska.
- Stacje niewykończone dopuszczane jedynie jako stacje techniczne.
- Sterowanie oparte na standardzie Lokonet za pomocą manipulatorów typu Fred.
- Maszyniści zobowiązani są do posiadania zaprogramowanych lokomotyw zgodnie z przyznanymi adresami z ogólnopolskiej puli numerów.
- Sprzęgi standardowe (oczkowe) z obu stron.
- Wystawa tradycyjnie ma charakter otwarty, czyli z publicznością.

https://docs.google.com/forms/d/1vM...XZjwii3a3TU57wOY/viewform?edit_requested=true

Wszystkich chętnych bardzo serdecznie zapraszamy.
Z modelarskimi pozdrowieniami.
Bydgoski Klub Modelarzy Kolejowych

Ostatnio edytowane:

Miłosz

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam serdecznie. Jeżeli nie posiadam wymaganego manilulatora "Fred" to nie mogę przyjść ze sterowaniem Piko Smart Controlerl?

Hose42

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam serdecznie.

Chciałbym dołączyć do Bydgoskiego wydarzenia jako maszynista ze swoim taborem, jest to moja pierwsza impreza.

Z chęcią się dostosuję do wydarzenia i jestem zainteresowany nabyciem osprzętu w postaci manipulatora typu Fred.

Może ktoś z kolegów z Bydgoszczy wspomoże radą w tej kwestii oraz nabyciem.

Pozdrawiam i czekam na wszelakie info.

Pozostawię również w razie W namiar do siebie 790 277 251

OP
OP
D
Reakcje
25 0 0
Witam Serdecznie.

Niestety trochę miałem pilnych spraw na głowie stąd przepraszam za to moje opóźnienie....

Wracając do zapytań kolegów to na naszych imprezach staramy się trzymać pewnych standardów, które są spotykane też na innych wystawach w tym między innymi sterowania lokomotywami manipulatorami typu "FRED" oczywiście jesteśmy w stanie jakoś pomóc w tym temacie osobom, które ich jeszcze nie mają.
W razie potrzeby proszę o kontakt na PW.

Pozdrawiamy.
BKMK