• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

VI spotkanie przy TMM Toruń 2011

KrzysioRut

Moderator Grupy TMM
FREMO Polska
T M M
Reakcje
352 4 0
VI spotkanie przy TMM Toruń 2011

Pasjonaci modelarstwa kolejowego zrzeszeni w Stowarzyszeniu Przyjaciół Kolei i Zabytków Techniki w Toruniu
tworzący wspólnie dzieło pod nazwą Toruńska Makieta Modułowa mają zaszczyt zaprosić SZANOWNYCH KOLEGÓW na VI SPOTKANIE przy MAKIECIE.

Zaprezentujemy makietę kolejową w skali 1/87, w skład której wchodzą: dwie stacje techniczne, przystanek osobowy, stacja rozrządowa, zespół bocznic, posterunek, baza pojazdów THW oraz szlak z budowlami inżynierskimi.

Przedstawimy makietę w różnym stopniu wykończenia, po której pojadą pociągi wielu przewoźników w kilku 3 godzinnych sesjach. Składy zgodnie z rozkładem jazdy będzie prowadziło pięciu przeszkolonych maszynistów. Prowadzonę bedą liczne manewny.

Dodatkowo zaprezentujemy profesjonalna wystawe pod hasłem: HISTORIA KOLEI WSCHODNIEJ oraz fotogalerię pod hasłem: 150 LAT KOLEI w TORUNIU .

Ponadto będzie możliwość zrobienia zakupów w zaprzyjaźnionym sklepie modelarskim.

Wszystko to 12 i 13 listopada 2011 roku TORUŃ Galeria AMC ARPOL pierwsze pietro

Sobota 10.00 - 18.00
Niedziela 10.00 - 16.00

... dokładny adres miejsca spotkania:
GALERIA wnetrz AMC
P.W. Arpol
ul. Lelewela 33
87-100 Toruń

:D ZAPRASZAM :D KRZYSIEK :D

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
446 2 3
Witam serdecznie!
Właśnie wróciłem z Torunia, gdzie uczestniczyłem w imprezie, jako maszynista ze swoim taborem. W największym skrócie: wszystko przygotowane znakomicie, wręcz wzorowo! Uczestnicy - maszyniści, dyżurni ruchu mają jasno podane informacje. Każdy maszynista czy dyżurny ruchu dostaje całość danych wydrukowanych na kartkach A5+ twardą podkładkę. Ma tam swój rozkład jazdy, plan makiety, adresy lokomotyw, wykaz taboru. Wiadomo na jakiej szufladzie stawiamy swój tabor, nawet na jakim torze!

Co najważniejsze: są osoby, które nazwałbym "koordynatorami ruchu na makiecie". Sprawdzają czy wszystko idzie dobrze, podchodzą do dyżurnych ruchu, maszynistów. W razie jakiegokolwiek problemu natychmiast pomagają i podejmują szybkie decyzje. Rozkład jazdy ułożony znakomicie, według zasady "jeździsz swoim taborem". Dzięki temu nie ma "pasożytów" - osób które pojawiają się tylko i wyłącznie po to, aby pojeździć a po imprezie znikają nie mówiąc nawet "dziękuję". Drugi plus takiego rozwiązania jest taki, że wiele osób wyciąga wtedy swój tabor, którego nie da do jazdy przypadkowo "losowanym" mechanikom.

Mechanicy mieli minimum wolnego czasu (to znaczy najczęściej jeździli cały czas z przerwami po 5, 10 albo 20 minut). Podczas tych dwóch dni w Toruniu przy TMM poznałem wielu bardzo fajnych ludzi. W tym miejscu nie wymienię wszystkich, ale chciałem wszystkich serdecznie pozdrowić i podziękować za wspaniałą imprezę.

Co mi się nie podobało? Że impreza trwała tak krótko i że następna planowana impreza w Toruniu jest dopiero w marcu!
Pozdrowienia dla Wszystkich z TMM!

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Impreza udana. Różni się od hobby tym, że nie jest oficjalną imprezą polskiego modelarstwa, a miłą zabawą grupy TMM. Nie ma więc presji i nadmiernych oczekiwań. Jest sprawnie przygotowana i adresowana do lokalnego odbiorcy. Słyszałem rozmowy oglądających świadczące, że przychodzą już na kolejną edycję i są zadowoleni z takiego sposobu na spędzenie czasu z rodziną, Makieta wyraźnie się rozwija. a tabor jest coraz bardziej atrakcyjny. Ty w podwójnej trakcji były REWELACYJNE. Doskonałym pomysłem okazał się tunel na zakręcie. Załatwił problem " jaki promień łuku", bo zakrył go i tym samym dał możliwość złamania makiety bez wrażenia nienaturalności, a ponadto pociąg wyjeżdżający z tunelu, to jakby następny akt przedstawienia. Ładnie rozwija dramaturgię i potęguje napięcie oczekiwania 'wyjedzie czy nie wyjedzie'. Rozwiązanie i funkcjonowanie stacji technicznych bardzo atrakcyjne dla oglądających jako prolog i epilog. Obsługa jest skupiona nie tylko na makiecie, ale też bardzo otwarta dla publiczności, wręcz sama zagadująca oglądających.
Tylko zazdrościć udanego połączenia własnej zabawy i prezentacji dokonań szerszej publiczności.
Warto wybrać się do Torunia na następne spotkanie

OP
OP
KrzysioRut

KrzysioRut

Moderator Grupy TMM
FREMO Polska
T M M
Reakcje
352 4 0
... DZIĘKUJEMY koledze za tak miłe słowa ... nic dodać nic ująć ... tylko brać się do dalszej pracy ...
Z pewnością te słowa będą z pewnoscią dla nas dalszą motywacją do jeszcze większych działań i dalszej rozbudowy TORUŃSKIEJ MAKIETY MODUŁOWEJ dla jeszcze większej WSPÓLNEJ ZABAWY a także ku zadowoleniu i uciesze naszej wiernej publiczności ...

Pozdrawiam wszystkich naszych sympatyków już zapraszając na kolejne edycje spotkań z TMM do TORUNIA, jakie już planujemy w przyszłym roku kalendarzowym :D

----------
KRZYSIEk

OP
OP
KrzysioRut

KrzysioRut

Moderator Grupy TMM
FREMO Polska
T M M
Reakcje
352 4 0
TAK :D bedzie już wkrótce - czekam na pisemne potwierdzenie kilku tematów aby dopiąć formalności związane z organizacją zaplecza na IMPREZĘ 2012

TERMIN już znany ---> 1,2,3 czerwca 2012; miejsce to samo: GALERIA AMC w Toruniu ---> szczegóły wkrótce przedstawię w nowym wątku :D

------------
KRZYSIEK

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Imprezy 13
Imprezy 21
Imprezy 16
Imprezy 27
Imprezy 35