• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

VI epoka

Solbus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nie, nie, to nie błąd w nazwie tematu. Otóż w skali TT zaczęła się już pojawiac VI epoka. Co o tym sądzicie? Czy to aby nie za wcześnie? Chyba V epoka będzie epoką najkrótszą jak dotąd. Z tego co wiem VI epoka ma wejśc najpóźniej do 2010. A niektórzy złośliwcy twierdzą że PKP to i tak jest jedną epokę do tyłu. Tak więc zapraszam do dyskusji na temat nowej epoki, ciekawe kiedy wyjdzie pierwszy model H0 z tejże epoki.

xdamian

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
IMHO na epokę trochę za wcześnie. ale po d epokę jak najbardziej. Rozgraniczenie Va,Vb w PL to IMHO pojawienie się prywatnych przewoźników.

Baasti

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mi się wydaje, że troche zawcześnie na VI. NIedawno o tym czytałem. CHyba w ŚW był o tym artykuł i niedługo w H0 wejdzie VI. Podobno największy zysk mają mieć na tym firmy modelarskie- przynajmniej taką konkluzje wymyślił autor artykułu. Podobno ten pomysł samym modelarzą średnio się podoba.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 1
Tabor 64
Tabor 9
Tabor 15