• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

VECTRONY różnej maści w N

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Ostatnio stałem się właścicielem tego loka. Model w wersji DCC + Sound.
Długo się wstrzymywałem przed jego zakupem, ale uważam że konstrukcja godna polecenia.
Bajerów na pokładzie cała masa.
Właściwości jezdne bardzo dobre ;)
Poniżej parę fot z mojej dioramy we właściwym otoczeniu, bo pod drutem.
DSC_1602.JPG
DSC_1603.JPG
DSC_1621.JPG
Jeśli macie jakieś zdjęcia swojego Vectrona i opinie na jego temat to podzielcie się z innymi ;)

Jeśli ktoś się zastanawia czy go kupić to zdecydowanie polecam.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Zaktualizuje troszkę wątek. Ostatnio kupiłem sobie w nagrodę Vectrona w wersji ÓBB gdyż bardzo mi się podoba, a do tego widywałem go kilka razy w Krakowie na przelocie solo jak i że szmaciakami do transportu stali.
20240622_113019.jpg
20240623_084535.jpg

Model prezentuje się pięknie.
Zauważyłem że w modelu jeden z pantografów różni się od pozostałych trzech. To wersja analogową, więc po zamontowaniu dekodera ruszy na tor.

Mając doczynie ia z wcześniejszą wersją PKP o właściwości jezdne się nie martwię bo te są rewelacyjne.

Reakcje
15 1 1
Witam,mam pytanie do tych co to vectrona mają lub mają wiedzę.Posiadam dwa vectrony od FL i zakupiłem do nich dekodery zimo.Po założeniu dekoderów w lokomotywach świeci się jedno białe światło z obu stron którego nie można wyłączyć.Swieci się od razu po położeniu na tory,nawet przed zaprogramowaniem adresu się świeciło.W obu lokach jest to somo więc wykluczam defekt modelu.Czy ktoś ma jakiś pomysł?

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Z tego co pamiętam to w moim OBB było tak samo.
Teraz nie sprawdzę bo niestety pojechał do serwisu.
Chyba mu silnik padł. Pamiętam że na płytce były dwie zworki i nie wiem czy one nie były właśnie przypadkiem odpowiedzialne za lampy czerwone.

Nie pamiętam bym miał ten sam problem w Vectronie PKP CARGO szarym. Mam wrażenie że tam była inna płytka.

Reakcje
15 1 1
Mam OBB i PKP CARGO szarą. W obu płytki wyglądają na te same. Na płytce faktycznie są 2 przełączniki ale jak jeden z nich przestawiłem to nie świeci górna lampa a dolne reflektory świecą o połowę słabiej. Z czymś takim się jeszcze nie spotkałem. Może coś w ustawieniach dekodera, ale nie wiem gdzie ręce w cv-ki wsadzić

micrus

Użytkownik
Reakcje
64 0 0
Witam,mam pytanie do tych co to vectrona mają lub mają wiedzę.Posiadam dwa vectrony od FL i zakupiłem do nich dekodery zimo.Po założeniu dekoderów w lokomotywach świeci się jedno białe światło z obu stron którego nie można wyłączyć.Swieci się od razu po położeniu na tory,nawet przed zaprogramowaniem adresu się świeciło.W obu lokach jest to somo więc wykluczam defekt modelu.Czy ktoś ma jakiś pomysł?
a kolega to przypadkiem to nie ode mnie kupił szarego vectrona?? ;):)
przez olx dwa tygodnie temu?

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.726 78 12
...
właśnie, mogłeś się przedstawić w Piotrkowie, a nie dowiedziałem się że to Ty jak już zniknąłeś ;):)
...o masz..., a gdzie się mijaliśmy?? Bo w pewnym momencie, już sam trochę uległem presji czasu* i włączył mi się "tryb Japończyka na wycieczce"...

Pozdr,...

*) bilet na konkretny pociąg, który się obsunął 50 minut:mad:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 87