Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
fajny,napewno się przyda na makiecie :smile: .Nie wiem jak to określic ale czy mógłbyś podać mi wymiary tego 'blatu, w którym w skali 1:1 znajduje się dziura,i jeszcze proszę o wymiary przedniej ściany [tej ustawionej pionowo do określonego przeze mnie blatu]
Najgorzsze jest to że nie jest on zrobiony z forniru tylko z patyków od szaszłyków "dobrze" poprzerabianych bo firma mi się z materiałem spóźnia...- wiec troche roboty było ale mam nadzieję że tak w miarę się nada. Tak ogólnie to jestem zadowolony ale patrze krytycznym okiem...
No i jeszcze może dodam ten magazyn tylko wydaję mi się on ... no nie za piękny ale troszke aparat nie za dobry.. wiec i zdjęcia nie za super ale nie będę zwalał na dzisiejszą technikę :roll:
eeee... no .... magazyn nie jest taki zły - przynajmniej na załączonej fotce wygląda całkiem całkiem. Widać, że posłużyłes się planami LL'a ze Świata Kolei i wziąłeś sobie do serca jego rady. I dobrze. Trzeba od czegoś zacząć. A jeśli to twój pierwszy budynek to należy Ci się Brawo
PS. Patyna pod oknami troszkę ci się "rozlazła" ale to szczegół - nie każdy zwróci na to uwagę (pędzelek za miękki chyba) - moim zdaniem ogólnie jest OK.
Tak właśnie wyglądają odrapane kolejowe magazyny...
Kibelek - jak na kolejowy kibelek przystało - chyba został świeżo zbudowany i nasmarowany starym olejem czy innym "tyrem" do dosycania podkładów, taki jakiś brązowy. Surowa deska która postoi parę lat na słońcu jest po prostu szara.
Podobają mi się.
No jasne że fajny,zrobiłem też ten sam obiekt tyle tylko że podwójny .Nie wiem dlaczego ale takie obiekty wywołują ogromne zainteresowanie i każdy by chciał mieć coś takiego na makiecie. Ja swój umieściłem w lasku przynajmiej zapachów nie czuć
Witajcie.
Postanowiłem że i ja zrobię sobie taki drobiazg, tak dla treningu. Koledze luko_26 dziękuje za skany tego wychodka jak i za doping
A ocenę pozostawiam Wam.
Całkiem calkiem - \- nie powiem - tylko czemu jest od środka jasny - taki jakby z karton gipsu A no i deski sa chyba lekko za szerokie ale to tylko moje uwagi. Z czego robiles ? Bo tak to fajnie wyszło a i ja wiem ile jest z tym srania A ja takie cudko zrobilem ale nie powiem ile ja sie przy tym naslalem choć to nic wielkiego... Pozdrawiam
Wewnątrz może rzeczywiście jest ciutkę za jasny. Za mało dodałem zielonej farbki.
Ale co tam. W końcu świeżo oddany do użytku. I to nie jest karton-gips tylko płyta pilśniowa.
A co do materiału. Jest to fornir, bodajże jawor, pocięty ( polecam skalpele OLFY ) w paski o szerokości 2mm. Następnie pomalowany mieszaniną brązowego i czarnego Humbrola.