• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Uchwyt na dymnicy

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
Jeszcze jedno pytanie z cyklu jak:

Czy ktoś wie kto robi takie ładne małe części na drzwi dymnicy jak na zdjęciu? Chodzi o ten czerwony uchwyt - nie bardzo wiem do czego służył (?).

Screen Shot 2016-01-02 at 12.29.08 PM.png

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
Przyznam się - pytam się bo chciałem sobie podrasować swoja Oi2-32. Parowozik ładny tylko z właściwościami jezdnymi kiepsko (odbiór prądu kiepski - było na forum). Trzeba to w pierwszej kolejności zrobić. Potem lampy od Kluby, malowanie ładniejsze niż taki fabryczny plastik, podmalować elementy ołtarza itd. Węgiel wymienić na prawdziwy.

Inspiracją był Twój Tp4 Karolu...

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.375 30 1
Zdaję sobie sprawę ,że trochę z tym roboty ale możesz Walter zrobić sobie ten element sam.
Z pręcika polistyrenu o przekroju kwadratowym (np. 2x2 mm) robisz górną cześć -wiercisz otworek 0,5 mm i wklejasz drucik (jaki chcesz prosty wygięty) całość pomalować i jest.
Nawet odlew Weinerta nie jest (jak w oryginiale) pusty;)

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 1 5
Już Weinert zamówiony :) Do tego, oprócz uchwytu, znalazłem tam jeszcze inne drobiazgi. Będzie w dziale tabor osobny wątek na temat przeróbki/rewitalizacji Oi2. Stay tuned! Będę miał chyba swój wątek z cyklu ZNTK.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 11
Techniki modelarskie 9