• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Uchwyt do malowania

OP
OP
Halla112

Halla112

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Próbowałem z plasteliną ale podczas malowania aerografem niestety nie jest to zbyt trwałe. Fajne te uchwyty od Herpy ale niestety w PL nieodstępne :(

arch_przemo

Aktywny użytkownik
Reakcje
6 0 0
Proponuję coś podobnego, jak na zdjęciu - w pół godzinki sobie wystrugałem - klocek górny szerokości 3cm, długość ok.10cm, wysokość 4-5cm (w sumie dowolna), podstawka też z klocka. Buda "wchodzi" na drewniany klocek i w miarę dobrze się trzyma, wręcz "czymie" :) Dodatkowo mocuję wkrętem budę od góry. Jeśli pytacie, czy buda spadnie, to odpowiadam: Nie da rady, to je amelinium..... :)

Załączniki

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Proponuję coś podobnego, jak na zdjęciu - w pół godzinki sobie wystrugałem - klocek górny szerokości 3cm, długość ok.10cm, wysokość 4-5cm (w sumie dowolna), podstawka też z klocka. Buda "wchodzi" na drewniany klocek i w miarę dobrze się trzyma, wręcz "czymie" :) Dodatkowo mocuję wkrętem budę od góry. Jeśli pytacie, czy buda spadnie, to odpowiadam: Nie da rady, to je amelinium..... :)
Brutalne podejscie do modelu (budy) , ale szybkie i skuteczne ;)[DOUBLEPOST=1369082837,1369081399][/DOUBLEPOST]Panowie ! jest idea jak zobaczylem patent Herpy. Klamerka od bielizny z zamontowana sbubka do ustawienia " rozwarcia"
IMG_1750.JPG
rysunek zrobiony pod wplywem impulsu i na szybko;).Moze ktos cos z tym zrobi

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Cześć,
Poniżej przedstawiam Wam mój patent czyt. uchwyt na mocowanie bud wagonów, loków, etc.
Jak widać sposób jest prosty jak budowa cepa ale mogę go śmiało polecić, tym sposobem malowałem budy Bip Schichta ( fotki są w temacie piętrusów Uriela ). Materiał potrzebny to patyczki do szaszłyków za dosłownie grosze, kawałeczek balsy jako wkład do budy o wymiarach: szerokość 30mm,
długość zależna od budy - jak kto woli i kawałeczek sklejki tu akurat miałem o grubości 4mm. Oczywiście trzeba otworki wywiercić ale takiej średnicy by patyczki wchodziły na wcisk zarówno do podstawy-sklejki jak i do wkładu-balsy i by cała konstrukcja była sztywna.
Patyczków nie skracałem są prosto z woreczka, ale można wysokosć sobie dobrać wg. własnego widzi mi się.
Sam się długo zastanawiałem czy nie kupić sobie stojaka Tamiyi ale cena mnie zmobilizowała by coś samemu wykombinować :)
IMGP1157.JPG