• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ty2 od Roco

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
343 38 1
A jak powinien prawidłowo wyglądać taki skład z TKt2? Czy będzie także do tego wagon pocztowy lub bagażowy? I czemu nie zrobili Ty2 a wybrali TKt2?

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
I czemu nie zrobili Ty2 a wybrali TKt2?
Ty2 było jak mrówków. Myślę, że miałoby niezłe branie gdyby tylko zmodyfikowali model i przynajmniej dorobili duże lampy PKP (prawidłowo umieszczone).
Sam bym łyknął, nawet gdyby modyfikacje nie były głębokie.... gdyby coś takiego powstało w cenie do 1500 z dekiem dźwięku. Po cichu liczę, że może kiedyś zrobią na bazie np. modelu Roco 62187 http://www.roco.cc/en/product/178899-0-0-0-0-0-0-101003/zoom.html

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Skoro taką mają politykę, to już ich problem. Dlaczego mam się dawać nabijać w butelkę i przepłacać 100% ? Ale jak wyjdzie w pełni spolszczony w IV epoce, to kupię od razu za 1500 :p

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
Ja natomiast bardzo chciałbym zapytać Pana @Krzysztof Koj oto czy skład pociągu osobowego z epoki IIIb relacji Bydgoszcz - Poznań będzie kontynuowany, ...
I czemu nie zrobili Ty2 a wybrali TKt2?
Pozwolilem sobie polaczyc wpisy i zmodyfikuje pytanie - kiedy ukaze sie Ty2 wraz ze skladem Bhp i pocztowym 101C/304C + jedynka w ep. IV najlepiej IVc? To sklady jakimi jezdzilem i wiem ze cala Bydgoska i Poznanska modelarska brac kupowalaby takie zestawy w ciemno;)

Ostatnio edytowane:

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.588 19 0
Ty2 w IV epoce nie doczekałby przecen, ale oczywiście w Roco tego nie rozumieją i znów raczą nas czymś, co zalegnie im na półkach :(. Potem zaś marudzą, że polski rynek jest be. Szkoda, bo z tego co rozmawiam ze znajomymi modelarzami i kolekcjonerami wynika, iż głód tego parowozu w IV epoce jest naprawdę duży.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Tak, ale co z tego że głód jest duży, skoro jeśli model miałby mieć cechy typowe dla PKP, to musiałby zostać zmodyfikowany ten jaki obecnie posiadają? To się wiąże z kosztami, jakich oni ponieść nie chcą, bojąc się że to się nie zwróci. A model na pewno by się nie sprzedawał aż tak super, bo jego cena poraziłaby większość ludzi. Bo sobie policzcie - cena standardowa za nowy parowóz tej firmy + coś tam za to że raczyli zmienić kilka rzeczy specjalnie dla nas = cena taka że marudzenia i żali na nią byłoby kilkanaście stron pisania.
Ten temat wraca jak bumerang co jakiś rok mniej więcej.

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
353 0 0
Na Ty2 i to w IV epoce to bym szybko nie liczył.
Jak już to z większych parowozów to raczej można liczyć na Tr201 i to w epoce III.
ROCO będzie chciało sprzedać jak największa ilość swoich nowych modeli S160.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
cyt. Ty 2 będzie, najpóźniej w 2016

WOW!
Podaj mi prosze wyniki kolejnego lotto... Nie musi być na priv.
pisałem już w wątku "mundial", że tego nie potrafię ale z innymi tematami jak najbardziej. gdybyś poszukał wcześniejszych wątków to byś się dowiedział, że przewidziałem co do roku ukazanie się SM-ki, jak również EU07 a wątku "mundial" przewidziałem mistrzostwo świata w siatkówce dla Polski i wygraną Polaków w finale z Brazylią.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.871 53 2
@ Rafal
a masz jeszcze inne przywidzeniam, tfu, przewiedzenia, tfu, przewidywania? Jakies takie bardziej praktyczne? Czy w piatek zarcie w menzie bedzie jadalne, czy znowu polowa weekendu z glowy, he?

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.543 18 0
Ty2 to i ja bym kupił, a Roco jak by pomyślało to wypuściło by model z Polskimi tabliczkami i lampami, a resztę byśmy sobie sami pozmieniali.