• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TS 2010. gra ktoś?

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
Przepraszam, że tutaj, ale nie znalazłem nic w tym temacie. Mam problem z grą trainz 2010. Dodatki taboru, bo długiej męczarni jakoś mam, ale nie widzę całej reszty. Budynki, tory itp. w grze są nie widoczne! Błagam o pomoc!

Alana

Aktywny użytkownik
Reakcje
273 2 1
Ja akurat sie bawie i tez polecam trainz.pl a dokladnie ich forum :D Od razu screenshoty i dokladny opis problemu bo Zolwie moderatorskie wredniejsze od wiedzm :d

OP
OP
hjugytf

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
no tam wszystko się idzie dowiedzieć, ale nikt chętny do odpowiedzi nie jest.... Wiecie jak jest... Jakiś nowy typ i wymaga odpowiedzi lub pomocy. Myślałem, że tu ktoś może wie...

B.R. Jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
716 54 1
Kiedyś miałem jakąś starszą wersję Trainz'a na kompie. Ale nic kompletnie nie pamiętam, wiem tylko, że wtedy bardziej przypadły mi dodatki m.in. Polskiego taboru do MSTS'a.
Oczywiście od tamtego czasu wiele się zmieniło i obecnie Trainz robi naprawdę dobre wrażenie (dla mnie jako widza, bo sam obecnie go nie posiadam).
Jednakże, zdecydowanie polecam symulator MaSzyna EU07.

Co do forum to na polecanej przez Kolegów stronie, poszukaj i jak nie znajdziesz zapytaj.
Po to jest forum, żeby się czegoś dowiedzieć, a jak ktoś ma problem żeby odpowiedzieć i pomóc to tylko o nim to świadczy, w każdym bądź razie "nie ma głupich pytań", może być tylko nieodpowiednia odpowiedź ;)

OP
OP
hjugytf

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
hmmmm... jak już się odezwał ktoś kto gra to będzie wiedział dokładniej. Dlatego dokładniej wytłumaczę. Dodatki mam wszystkie pościągane z większości stron. Widzę je bez błędów , ale tylko w zawartościach a nie w grze.

Alana

Aktywny użytkownik
Reakcje
273 2 1
Sudety na 2010 pojda bo mi poszly ale chyba po sieci lata wersja dostosowana do 2010 i z skonfigurowana sygnalizacja. Polecam tez "kolej Doliny Raduni" tego samego autora i "Wezel Holopole" Blazera. Obie na 2010 chodza.

OP
OP
hjugytf

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
właśnie problem z kuidami miałem, ale do maszyn, wagonów itp. Do części dodatków budowli itp. też brakowało i je dodałem. Problem jest w tym, że ja nie widzę w grze ani jednego dodatku.... a np. lokomotyw wagonów itp prawie wszystko co pościągałem

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
716 54 1
Czasami z pozoru głupie rozwiązanie bywa najprostsze, nie znam się na Trainzie, ale może to coś pomoże...
W MSTS oraz MaSzyna trzeba skopiować dany plik do odpowiedniego folderu, być może u Ciebie z Trainzem jest podobnie i to co pościągałeś trafiło nie tam gdzie trzeba...

OP
OP
hjugytf

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
477 47 4
mam w zależnościach. Możliwe, że może być gdzie indziej, ale na filmie przedstawiającym ściąganie dodatków własnie trafia tam gdzie ja teraz mam

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
716 54 1
Wygląda na to, że program ich nie widzi, ale dlaczego... :niepewny:
Chciałbym pomóc, ale tutaj trzeba wiedzy kogoś bardziej doświadczonego, szczególnie w tym programie... :(

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
78 0 0
A grałem w TS ale teraz nie pamiętam którego - wkurzyło mnie właśnie to szukanie kuidów po googlach, ruskich stronach i innych takich.
Ale pamiętam, że oprócz szukania były problemy z wersjami - nie wszystkie dodatki ruszały pod tą wersją co miałem, czasem trzeba było je edytować, o ile się dało i wiedziało co. W większości wypadków chodziło o jakieś proste właściwości ale pamiętam było też kilka nie do ruszenia bez autora.