• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Toyota Celica Turbo 4WD. " 1993 Swedish Rally Winner" Hasegawa 20484 1/24

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.740 0 0
Cześć. Na stół do złożenia kolejny model Toyoty. Tym razem model firmy Hasegawa. Karoseria przystosowana jest także do modelu GT-Four RC- wersja cywilna , także będę musiał szlifować i szpachlować niektóre miejsca takie jak : pokrywa silnika-pokrywa bagażnika-klapa wlewu paliwa-kierunkowskazy boczne - także przede mną nowe wyzwania i doświadczenia. W odróżnieniu do Toyoty Tamiya w pudełku do montażu znajdziemy elementy blaszek fototrawionych: do klamer pasów bezpieczeństwa-zaczepów pokrywy silnika-wkładów lusterek bocznych oraz tworzywo sztuczne do wykonania pasów bezpieczeństwa i chlapaczy, a także drut na antenę. Na koniec parę zdjęć. Pozdrawiam Darek

Załączniki

OP
OP
D

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.740 0 0
Cześć. Robota nie zając nie ucieknie:) . Zabrałem się za wyposażenie nadwozia w klatkę i fotele Recaro z systemem pasów bezpieczeństwa (szelkowe). Przekładanie pasów przez klamry ładne parę godzin pracy w połączeniu ze spokojem. :) . Podwozie i układy napędowe przód -tył. Przekładnia kierownicza i kolumny MacPhersona, także ruchome jak w modelu Tamiya. Kolory sam dobierałem. Następnym etapem będzie szlifowanie i szpachlowanie karoserii. Kilka fotek do podglądu. Pozdrawiam Darek
IMG_55122.jpg
IMG_55133.jpg
IMG_55199.jpg
IMG_552333.jpg
IMG_54811.jpg

OP
OP
D

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.740 0 0
Cześć. Pierwsze koty za płoty. Oznaczenia na pokrywie tylnej-przedniej-kierunkowskazy boczne-liczne linie łączeń karoserii zeszlifowane i przyszła pora na szpachlowanie wcześniej wymienionych elementów oraz klapy wlewu paliwa. Szpachle którą wybrałem to Tamiya Putty White, dobrze się nakłada i szlifuję. Karoseria pomalowana podkładem, a w części podwoziowej zmontowane i założone na piasty koła zimowe. Kilka fotek, Pozdrawiam Darek.
T1.jpg
T2.jpg
T3.jpg
T4.jpg
T5.jpg
T6.jpg

OP
OP
D

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.740 0 0
Cześć. Toyota Celica gotowa do rajdu Szwecji. Wyszło jak wyszło- nabieram wprawy he. Kilka fotek dla oka, następne będą jak spadnie w moim rejonie trochę śniegu i Toyota wystartuję w rajdzie i się trochę uwali, ale rozbijać lewego przedniego błotnika nie będę :) Pozdrawiam Darek.
T1.jpg
T2.jpg
T3.jpg
T4.jpg
T5.jpg
T6.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.061 388 20
Kolejny świetny model. Bardzo szybko idzie Ci robota modelarska. Zazdroszczę i podziwiam. (y)

OP
OP
D

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.740 0 0
Cześć. Przyszedł czas na finał. Spadł śnieg, ale na preparaty musiałem trochę czekać, ale zdążyłem zanim śnieg stopniał i dziś się wybrałem na zimowy rajd Szwecji. Toyota Matsa Jonssona wystartowała i tak oto się prezentuje. Pozdrawiam Darek
s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
s4.jpg
s5.jpg
s6.jpg
s7.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.061 388 20
Świetny model. Pięknie się prezentuje na śniegu.
Trzeba było zrobić jeszcze bandy ze śniegu, to wyglądała by jak we właśnie trwającym i transmitowanym dziś na motowizji Rajdzie Szwecji i odcinkach specjalnych na śniegu. :)