Po raz kolejny w moim życiu buduję makietę. Tym razem w dobie internetu postanowiłem zaciągnąc rady forumowiczów. Niestety wymiary makiety są zdefiniowane miejscem jakim dysponuję i nie mogą ulec powiększeniu. Jest to wymiar 220x135. Deska już zakupiona. Nie musi byc rozbieralna. Tory Roco Line. Zielona trasa łuki R2,R3. Niebieska R6 ona też będzie zelektryfikowana. Torowisko jest już zakupione, ewentualnie mam w zapasie dwie lewe proste zwrotnice i sporo łuków R2,R3 oraz kilka R4 i R9. Charakter makiety (wielkomiejska) też jest zdefiniowana budownictwem które posiadam. Duży dworzec Bonn firmy Kibri i kilkanaście kamienic wielkomiejskich oraz Browar Vollmer-a. Poza tym magazyny,wieże wodne, stanowiska do nawęglania. Zamieściłem zdjęcia makietki którą wcześniej "popełniłem", miała wymiar 100x100. I tą zabudowę chciałbym upchnąc na nowej makiecie. Wiem, że to z realizmem nie ma nic wspólnego, ale zależy mi na jak największej ilości poruszających się składów, oraz wykorzystaniu posiadającej zabudowy. Jeśli można prosic o konstuktywne uwagi, będę wdzięczny. Sterowanie lokomotywami DCC, sterowania zwrotnicami nie będzie.