• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tort mrolkaw

mrolekw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam , (kiedyś chyba miałem konto na tym forum lecz 2 tygodnie nie zaglądałem i nie pamiętam ani loginu ani hasła) Mam na imie Oliwier mam 12 lat i chce zbudować makietę a raczej torcik i mam parę pytań :
- Czy układ torów nie wymaga poprawy ?
- Czy na zakręty mogę dać flex-y ( odpowiednio uformowane ) ?
- Czy mogę na płycie OSB go zbudować ( osb + styropian + pod torami korek lub mate + trawa ) ?

Załączniki

Gała

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
A czy ten układ nie jest za duzy jak na początek zakładając ze nie masz duzego budżetu??

OP
OP
M

mrolekw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Popracowałem nad planem .Makieta będzie w skali H0 epoka V :D .
A co do funduszy to ... hmm ... jest tata który zafunduje mi stacje i peron dziadek który pomaga mi robić modele ( wczoraj zacząłem przerabiać eu12 piko na eu43 cargo pkp ) itp.

Załączniki

OP
OP
M

mrolekw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
To się przyjmie podoba mi się ten nowy plan ( poprawiony ) . Dzisiaj bawiłem się w tłuczniowanie wikolem słabo wychodzi , próbowałem też klejem magic i wyszło super .

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Kolega....ten ,,rysuneczek,, to moglbys sie postarac jakos z sensem zrobic !!! Toz to porazka co nabazgrales !!! Jesli nie masz dostepu do bardziej zaawansowanego programu do ukladania torow uzyj AnyRail i przenies do Paint'a tam poskladasz wszystko do kupy i wstaw cos z sensem :D

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.276 16 2
mrolekw masz 12 lat a więc liczyć już umiesz. I pewnie wykalkulowałeś sobie, że Cię stać to ok.
Ale z całkowitym przekonaniem wiem ,że jest to za trudny projekt jak na początek. W dodatku w tym wieku. Zacznij od czegoś prostrzego http://allegro.pl/item926262424_zestaw_ ... ratis.html
Oczywiście jak każdy młody człowiek nie posłuchasz się starszych i będziesz kombinował: Więcej toró więcej torów itd Jak już musisz mieć bardziej skomplikowany projekt czego nie popieram to użyj gotowca http://allegro.pl/item921705668_nowy_du ... gleis.html.

Ale radził bym to pierwsze torowisko.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 17
Planuję 155
Planuję 10
Planuję 41
Planuję 105