• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TKi3 w Ostrowie

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
82 0 0
Potrzebowałbym go sobie dokładnie obfocić, i w związku z tym mam dwa pytania:
- Czy dobrze widzę po googiel mapsie i fotkach w internecie, że stoi on w miejscu ogólnie dostępnym ?
- Czy ktoś będzie mnie gonił (lub czy wcześniej z kimś pogadać) żeby nie włazić do niego lub przynajmniej stanąć na stopniach (potrzebuję m.in. zdjęć wnętrza budki) ?

PS. Przy okazji, czułby się ktoś na siłach odpowiedzieć mi na parę szczegółowych pytań odnośnie możliwych kombinacji wyposażenia parowozów TKi3 ?

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.121 34 0
Parowóz stoi sobie na wydzielonym torze przy peronie pierwszym ostrowskiego dworca. Nie powinieneś mieć problemów z fotografowaniem parowozu - jest dostępny dla zainteresowanych (do wnętrza budki też jest dostęp). I chociaż patrole SOK pojawiają się dość często, to kulturalnego miłośnika kolei który nie dewastuje pomnika - z pewnością nie "pogonią" ;)
Dwie fotki z ubiegłego roku.

Załączniki

Reakcje
1.786 13 0
Boże- czy nie można było by choć jednego takiego tendrzaka uruchomić na PKP? z czynnych tendrzaków mamy tylko czynne TKt 48 i TKh - niech wreszcie dołączy i TKi !!! :p

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.121 34 0
czy nie można było by choć jednego takiego tendrzaka uruchomić na PKP?
Był, ale się "skończył" ;) Właścicielem był (i chyba jest nadal) - PKMK. Parowóz stoi sobie w jarocińskiej szopie, ale czy wróci do dawnej świetności ? - Bóg raczy wiedzieć.

A przy okazji realizacji zamówienia na inne foty - zrobiłem parę wnętrza budki. Może się Koledze przydadzą ;)

Załączniki

OP
OP
uboottd

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
82 0 0
Przydadzą. Podziękował bardzo. Ale i tak się kopnę go obfocić, pewnie już na dniach jak mi nic nowego nie wypadnie ;)

Swoją drogą im więcej zdjęć znajduję tym bardziej jestem przekonany, że dla tej serii prawie nie ma żadnych reguł co do wyposażenia... Jedynie co mnie niepokoi tak w zasadzie to jak szybko i na jakiej cześci parowozów zmieniano lub instalowano od początku piasecznice pneumatyczne zamiast ręcznych.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 32
Koleje w Polsce 9