Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Cześć czy ma ktoś informacje czy do tego modelu tillig 04599 upchnie się dekoder dźwięku i głośnik bo jest tam tylko miejsce w kabinie (bardzo mało) i obok silnika z jednej strony.
Może ktoś ma doświadczenie z taką próbą montażu, lub poleci mi jakiś najmniejszych dekoder i głośnik.
Nie posiadam tego ani żadnego innego modelu z rodziny V100 DR w tej skali więc to są moje domysły wymagające potwierdzenia od innych posiadaczy modeli z tej rodziny. Otóż sprawdziłem parametry tego modelu i ma on gniazdo dekodera standardu Next18. Otóż wszelkie modele które mają złącza DCC nowszej generacji są projektowane z uwzględnieniem przestrzeni na największy dekoder danego standardu więc raczej powinno być tam miejsce na dekoder dźwiękowy. Może warto spróbować poszukać jakiegoś opisu montażu dekodera w modelach tej rodziny od tego producenta.