• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tillig 04599 dekoder

marcinx00

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Cześć czy ma ktoś informacje czy do tego modelu tillig 04599 upchnie się dekoder dźwięku i głośnik bo jest tam tylko miejsce w kabinie (bardzo mało) i obok silnika z jednej strony.
Może ktoś ma doświadczenie z taką próbą montażu, lub poleci mi jakiś najmniejszych dekoder i głośnik.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.721 65 3
Nie posiadam tego ani żadnego innego modelu z rodziny V100 DR w tej skali więc to są moje domysły wymagające potwierdzenia od innych posiadaczy modeli z tej rodziny. Otóż sprawdziłem parametry tego modelu i ma on gniazdo dekodera standardu Next18. Otóż wszelkie modele które mają złącza DCC nowszej generacji są projektowane z uwzględnieniem przestrzeni na największy dekoder danego standardu więc raczej powinno być tam miejsce na dekoder dźwiękowy. Może warto spróbować poszukać jakiegoś opisu montażu dekodera w modelach tej rodziny od tego producenta.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor TT/TTm/TTe 18
Tabor TT/TTm/TTe 12
L
Tabor TT/TTm/TTe 7