• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Temat dla ambitnych

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam może złożę zamówienie na wykonanie dworca pkp w Bochni interesuje mnie w miarę dokładnie wykonanie budowli w skali ho czekam na oferty pozdrawiam wszystkich zainteresowanych bartek

Załączniki

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
postaram się dostać od znajomego myślę że w miarę dokładną[DOUBLEPOST=1367185006,1367184257][/DOUBLEPOST]Na początek zachęcam chętnych do podęcia się budowli do oglądania fotek na Google grafika postaram się dorwać plany czekam na oferty interesuje mnie sam dworzec

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Jakieś 3000 Euro, za model wykonany z kartonu architektonicznego, ale patrząc na ilość szczegółów cena może być jeszcze wyższa.

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Myślę ze biura projektowe będzie o wiele tańszym wyjściem mam kilka osób które zajmują się tworzeniem projektów na zamówienie klienta osiedla mieszkaniowe itp ale chetnie czekam na odp. na mój dworzec pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w majowy długi weekend(y)[DOUBLEPOST=1367190364,1367188993][/DOUBLEPOST]w pierwszym mojej fotce jest pomyłka bo to fotka z dworca Tarnów sorrki za bład:confused:

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Biura projektowe (nie wszystkie, co prawda) nie czują tematu zabytków, a ich produkty mają w sobie pewną taką... hm... sterylność i sztuczność. Czasem zdarzy sie tam artysta, który włoży serce w detal zabytkowego budynku, ale na ogół brakuje czasu na takie zabawy, a jego praca też kosztuje.

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
wiem że macie racje ale ja może nie zdawałem sobie sprawy z kosztów takiej budowli teraz już wiem ze to droga inwestycja muszę przemyśleć to ale dzięki bo wiem o co chodzi .Przemyśle to w długi weekend na razie muszę zdobyć plany tego dworca w miarę dokładne .Na szczęście znam właściciela firmy która przeprowadziła generalny remont tego dworca .Pozdrawiam wszystkich i życzę słonecznego długiego wypoczynku majowego

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
witam może dodam trochę historii ja pamiętam czasy kiedy jeszcze ogórkiem pks podjeżdżało się na dworzec aby przesiąść sie na pociąg do Krakowa na wycieczkę do pewex u to była frajda dla nas (dzieciaków) szare bilety z dziurka były pamiątką i oranżada w woreczku i uśmiech na twarzy ale minęło i są tylko wspomnienia.Poniżej na fotkach jest stary most którego juz nie ma jest powiedzmy nowy
ccccccc.jpg
cccccccc.jpg
cccccc.jpg
cc.jpg
cccc.JPG
hhhhhh.jpg
ccc.jpg
hh.jpg
hhhh.jpg
hhh.jpg

Załączniki

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
z powodów dużych kosztów przemyślałem sprawę dworca postanowiłem ja wyciąć go laserem z pcv albo z kartonu, karton wydaje mi sie doś lichy prosze o poradę .posiadam dokładne plany tego dworca troszkę potrwa przeliczanie wymiarów na skale ho .pomoże mi znajomy w rysunkach dwg Niestety nie moge pokazac planów z racji poszerzającego sie terroryzmu:) proszę was o poradę mam wymiary stolarki tylko potrzebuje je wytrawić szukam chętnego na takie zamówienie tel 602700794 bartek

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.842 32 2
z powodów dużych kosztów przemyślałem sprawę dworca postanowiłem ja wyciąć go laserem z pcv albo z kartonu, karton wydaje mi sie doś lichy prosze o poradę .posiadam dokładne plany tego dworca troszkę potrwa przeliczanie wymiarów na skale ho .pomoże mi znajomy w rysunkach dwg Niestety nie moge pokazac planów z racji poszerzającego sie terroryzmu:) proszę was o poradę mam wymiary stolarki tylko potrzebuje je wytrawić szukam chętnego na takie zamówienie tel 602700794 bartek
Wybacz kolego, ale mooim zdaniem przeliczanie to najmniejszy problem, bierzesz kalkulator i w 2 sekundy masz wynik. Główny problem to zaprojektowanie modelu, bo taki dworzec - model trzeba poprostu zaprojektować od podstaw wzorując sie na projekcie oryginału. Trzeba przewidzieć jak to bedzie składane, gdzie dać łączenia itp itd. Co do materiału to ja robiłbym z kartonu o odpowiedniej gramaturze. Co do trawienia to jest kilka miejsc gdzie można to zlecić.
Taki projekt to sporo pracy, jak zresztą zdążyłeś się przekonać po początkowej euforii że jakieś biuro proj. coś takiego zrobi. Chętnie bym się tym zajął ale podobnie jak Corwin oceniam koszty na circa 3k Euro.

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Jest szansa na udostępnienie na PW planów tego dworca? Mam duży sentyment do Bochni (wspomnienia z dzieciństwa) masz moźe jakieś jescze archiwalne zdięcia infrastruktury kolejowej Bochni? I nieistniejącego dworca PKS? Kiedyś vis a vis dworca PKS była stołówka ,Społem' z dobrymi bułeczkami i wspomnianymi orenżadkami w woreczku eehhh. :) Daj znać pozdro.

OP
OP
rufi

rufi

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
planów nie mogę udostępniać na forum bo nie chce mieć problemów a fotek poszukam ja tez pamiętam dworzec PKS u :podstepny: