• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Taurus Roco 62487 - problemy

D

Docteur

Gość
Witam,
Niedawno nabyłem nowego Taurusa Roco (nr kat. 62487) oraz stosowny dekoder 10745. Po montażu deka lok przejechał kilka okrążeń i powędrował do pudła. Następnego dnia zaczęły się problemy, a mianowicie po postawieniu na tor lok jeździ bez problemu do momentu zmiany kierunku. Po zatrzymaniu zmienia się oświetlenie, a lok stoi. Chęć do współpracy przejawia dopiero po ponownym postawieniu na tor, przy czym regulator MultiMaus nie może być w położeniu 0, bo lok nadal tylko świeci i nie rusza. Tory wyczyściłem, próba resetu dekodera też nie zmienia sytuacji. ER20 Trixa jeździ we wszystkich kierunkach bez problemu, więc centralka 10764 i MM chyba działają prawidłowo. Gdzie leży błąd - w samym Taurusie czy w dekoderze? Pytam, bo loka i dekoder kupiłem w 2 różnych miejscach i teraz nie wiem co mam oddać do reklamacji :sad:

A

Adam-H0

Gość
wydaje mi sie ze to dekoder - roco je kupuje i sa do kitu
lokomotywa jest OK i problem moze byc tylko w dekoderze
mam ok 14 Taurusow roco i jezdze na ESU nawet jeden wyposazylem w dzwiek z ktorego nie jestem zadowolony
dla porownania mam jeden pikowski no i nie bede tego komentowal :cool:

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
wez ty chlopie kup dekoder Lenz nawet standard , cena ponizej 100 PLN, tez mam problemy z tym chlamem roco 10745

odradzam te deki, mam ich 10 sztuk w roznych lokach i chetnie je sprzedam i zamienie na lenza, nie musi byc gold albo solver, standard i tak jest 100 razy lepszy niz 10745

s

OP
OP
D

Docteur

Gość
Dekoder 10745 poszedł do zwrotu, dziś zamontowałem w loku nowego ESU LokPilot 3 DCC i Taurus śmiga jak złoto :)
Dziękuję szanownym Kolegom za porady.