• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

takie cosik mi się w głowie zrodziło

chudy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
miało w tym miejscu powstać gospodarstwo, ale jakoś mi się nie chciało bawic z gospodarstwem, więc pobawiłem się z ruinami gospodarstwa :D
komentarze mile widziane
a na ostatnim zdjęciu komin własnej produkcji, którego wykonanie zajęło mi 30 minut, oczywiście z cegieł własnej produkcji :grin:

Załączniki

adeon

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
:shock:

fajne ale super by wyglądał ten domek jak by był skończony a nie ruiny ale też spoko pomysł :)

kozak

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
Chudy jak zwykle pokazal klase :D ja juz mialem okazje zobaczyc to cacko na zywo - no moze jeszcze w nie takiej wersji jak na fotkach ale wyglada naprawde super.

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
:shock:

Superancko, elegancko i tak bardzo oryginalnie bo chyba mało kto ma tak "piękne" ruiny na makiecie.
A czy te kamyczki z czego ten domek "miał być" zbudowany to prawdziwe? ,jak prawdziwe to czym kleiłeś żeby sie to wszystko trzymało?
Co do wypowiedzi Adeona to się z nim zgadzam ,lepiej by ten domek wyglądał jakby był "cały" ,chociaż teraz też jest fajnie.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.819 33 0
No chudy centralny maksymalny SZACUN :D Właśnie ponowię pytanie kolegi Patryka czym to sklejałeś że tak to fajno wygląda :) Co do komina to tez żadnych ale :) W sumie podunąłeś mi fajny motym na moja fabryczkę :) Tam też mają być kominy w dodatku pewnie czynne :grin: Kurcze jedni umią ładnie budować drudzy cos tam na murze malowac :)

Chudy moze zaglądniecie do nas z Kozakiem i Tomkiem Czapikiem ze swymi modułami (np 2 sztuki), aby pokazać zainteresowanym co i jak się buduje :) Miejsce dla was będzie jakby coś :)

Innych chętnych do zabawy/oglądania także zapraszamy w imieniu KKMK. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę śmiało o info na priva. Bliższe informację zawisną z początkiem czerwca po tym jak dogramy wszystko na tip top :)

klaus

Nowy użytkownik
Reakcje
26 0 0
Brawo brawo ale jedna uwaga co do ruin widziałem już wiele takich domów a raczej pozostałości i jeszcze żaden z nich nie był tak "równo ucięty" chodzi mi o to że linia górnego krańca tego budynku powinna być bardziej poszarpana co jest następstwem "katastrofy budowlanej" jaka miała miejsce na tym budynku no chyba że ktoś go celowo rozebrał wzdłuż ustalonej lini :D

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
"A mury runą", a sławojka zostanie, pewnie prowizorka dlatego taka trwała :)
Ruinka fajnie wygląda, jeszcze bym tę farbę w środku zapuścił atosferycznie.
Komin też niczego sobie, ale z dachówką coś jeszcze chyba będzie robione?

Pozdr,
Mc

OP
OP
C

chudy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
dzieki za wszelkie opinie, co do klejenia to był zwykły gips oczywiście po wyschnięciu malowany sucha pastelą, ściana faktycznie jest może trochę równa zreszta Kozak też to zauważył, ale ja wnikał w ruiny nie bedę, po prostu tak sobie to runęło i tyle, bo jaka ściana jest każdy widzi, Kolega Ciekma napisał odnośnie dachówek na dworcu, ta fota była robiona przed koncowym malowaniem dachówek, więc będzie chyba dobrze z tymi dachówkami :D
Pado, a o jakie spotkanie Ci chodzi, to w domu kultury na Nowej Hucie czy Wasze spotkanie jako Stowarzyszenia? no i jeszcze chciałbym sprostować fakt że ja żadnym specem od budowania nie jestem, ja się ciągle uczę, ale jak widać po opiniach Kolegów bardzo pilnie :grin:

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.819 33 0
chudy napisał(a):
Pado, a o jakie spotkanie Ci chodzi, to w domu kultury na Nowej Hucie czy Wasze spotkanie jako Stowarzyszenia? grin:
Tak Chudy chodzi mi o to spotkanie w Nowej Hucie w oistatni weekend CZERWCA. Jak macie ochotę i czas z Kozakiem i TOmkiem to zapraszamy :) Tylk odajcie wcześniej znać :!:

OP
OP
C

chudy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
oj jeżeli chodzi o ostatni weekend czerwca to niestety już teraz mogę powiedzieć że druga połowa czerwca będzie dla mnie czasem nauki i pracy, bo 29-30 czerwca mam praktyczne i teoretyczne egzaminy na pomocnika :D , więc raczej nie dam rady :sad: , ale może innym razem, wszak wiesz jak lubię sie u Was pojawiać :grin: , bo nigdzie nie ma takiej zabawy jak w KRAKOWIE

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 13