• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tablice rejestracyjne

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.095 48 0
Mam pytanie jak wyglądała sprawa z rejestrowaniem ciągników rolniczych w latach 90-tych? Czy musiały posiadać tablice rejestracyjne czy też nie?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.467 552 30
Ejże, czy aby na pewno? Wydaje mi się, że miały 2 normalne tablice, tylko tylna wykonana w formie prawie kwadratu. Wtedy można było tylną tablicę mieć ze znakami w dwóch rzędach, takie lepiej pasowały do niektórych aut, np. VW garbus, ale były większe, niż motocyklowe.

przemek77

Znany użytkownik
Reakcje
1.191 7 0
Zdaje się że mam w domu tablicę rejestracyjną z ciągnika rolniczego (dawno temu zezłomowanego) Jutro sprawdzę i podam wymiany

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
"Traktory w latach 1976-31.12.1978 r. otrzymywały po dwie tablice samochodowe (jedną na przód i jedną na tył), a od 1.01.1979 r. tablicę motocyklową na tył pojazdu."

Cytat z http://wptr.pl/

Kopalnia wiedzy o polskich tablicach rejestracyjnych.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.095 48 0
No właśnie czyli by się zgadzało.Sporo zdjęć z lat 70-tych przejrzałem na NACu i tam traktory mają duże blachy z przodu i tyłu.Natomiast na zdjęciach z lat 90-tych na przodzie nie widziałem już tablic. Dziękuje wszystkim.
;)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 74 0
Szanowni Koledzy.
Jak zidentyfikować poniższą tablicę rejestracyjną, którą przerysowałem z malutkiego, przedwojennego zdjęcia?

Tablica.jpg