• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

T742 Zestaw ICE3 MEHANO

Tw53-2566

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 1 0
Witam.
Mam zamiar kupić zestaw pociągu ICE3.
Wybrałem ten zestaw. Czy będzie to dobry zakup ?
Czy Mehano to dobra firma. Zamierzam jeszcze kupić zestaw kolei amerykańskich,ale to w późniejszym terminie.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.362 544 30
To znaczy który?

Mehano ma dwie linie modeli. Pierwsza to modele na wysokim poziomie, porównywalne z Roco i podobnymi. W tej linii są dostępne modele taboru europejskiego, głównie lokomotyw, np. Class 66. Druga linia to modele zdecydowanie zabawkowe. W tej serii jest też trochę modeli taboru amerykańskiego. Nie wiem, do której linii należ ICE3 Mehano, więc nie wypowiem się o tym konkretnym modelu.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.362 544 30
Ja mam tylko jeden model Mehano z tej lepszej serii i cena była bardzo przyzwoita. Ale to było kilka lat temu, więc moje wrażenia mogą już nie być adekwatne do sytuacji dzisiaj.

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.127 23 0
Ja takich nie znam ;) w obrocie np. na ebay są używane modele lokomotyw spalinowych...ale trudno je nazwać modelami, to niestety marnie odwzorowane zabawki ;) Czy producent oferuje coś nowego? Z tego co widzę na jego stronie to w ofercie ma tylko modele parowozów...po amerykańskich dieslach ani śladu...
Kolejna rzecz, która rzuca się w oczy na stronie producenta, to zdjęcia modeli wagonów wyposażonych...w sprzęgi oczkowe...:ROFL: jeśli gniazda pozwalają na ich wymianę na sprzęgi typu amerykańskiego to pół biedy...
Jeżeli Kolega bardzo upiera się przy modelach tańszych, a dostępnych w handlu w Polsce, to w ostateczności niech popatrzy na modele Bachmanna.

Tu jest film z YT, na którym widać tabor amerykański produkcji Mehano

i screen jednego z ujęć z czymś co tylko udaje model lokomotywy...

mehano_1.JPG

Ostatnio edytowane:

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Jeżeli szukasz dobrych modeli, to polecam Kato. Dobry stosunek ceny do jakości. ICE3 jest najpewniej słabej jakości. Miałem zestaw startowy TGV z tej firmy i wiem co mówię. Nieźle wyglądają te pociągi od Piko(ICE3), ale lepiej jakby się wypowiedział ktoś kto miał.

Reakcje
56 3 0
A jakiś tani zestaw startowy z lokomotywą, która mogłaby jeździć po polskich lub przygranicznych szlakach ?
Niestety, Polskich zestawów startowych już nie ma (zestawy Piko). Nawet jeśli, to trudno to nazwać zestawami polskimi, ponieważ wszystkie lokomotywy w nich dołączone były 100% fikcją, (niemieckie lokomotywy przemalowane na barwy PKP). Nawet jeśli, to nawet nie napisałeś jaką epokę zamierzasz zbierać, czy to ma być tabor spalinowy, czy elektryczny, ani nawet nie napisałeś czy skład osobowy czy towarowy... Jak to przemyślisz, to postaram się coś doradzić ;)

OP
OP
Tw53-2566

Tw53-2566

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 1 0
Niestety, Polskich zestawów startowych już nie ma (zestawy Piko). Nawet jeśli, to trudno to nazwać zestawami polskimi, ponieważ wszystkie lokomotywy w nich dołączone były 100% fikcją, (niemieckie lokomotywy przemalowane na barwy PKP). Nawet jeśli, to nawet nie napisałeś jaką epokę zamierzasz zbierać, czy to ma być tabor spalinowy, czy elektryczny, ani nawet nie napisałeś czy skład osobowy czy towarowy... Jak to przemyślisz, to postaram się coś doradzić ;)
Na początek myślę o spalinówce i jakiś skład towarowy. Epoka najlepiej III - Va. Może być np lokomotywa eksploatowana w przemyśle . Dzięki :D

OP
OP
Tw53-2566

Tw53-2566

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 1 0
Na allegro można faktycznie wyłapać fajne okazję , ale często kupuje się kota w worku.
Model może w ogóle njie jeżdzić.
Szukam pewnych aukcji.
Będzie to mój pierwszy zakup zestawu ,więc liczę ,że będzie to jakoś wyglądało
Analog