• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Syrena 105 Deagostini

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
No to zaczynamy kolejną przygodę. Patrząc po zdjęciach modelu to Syrena będzie prezentowała się bardzo ładnie.
Dwa pierwsze numery dotarły. Do wyboru mamy dwa znaczki na maskę. Można dać FSO albo FSM.

20240108_170321.jpg

jacekk

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
503 18 0
Czy to jest kolor piaskowy karoserii? Kolor jaki stosowano na fiatach 126p?
Wygląda na to, ze tak. Takim kolorem samochody malowano dopiero po zastosowaniu uproszczeń w produkcji. Jednym z wprowadzonych zmian była likwidacja chromowanych "ust" czyli ramki wlotu powietrza. Ta w modelu powinna być malowana na czarno.
Wolałbym Bosto, niemniej kibicuję i chętnie zobaczę postępy ze skręcania Syrenki.

MarekB

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Już złożyłem części z dwu następnych numerów gazety. Jest to pierwszy pojazd w tej skali jaki składam - przyznam, że robi na mnie pozytywne wrażenie. Myślę że będzie to udany model. Jedynie opona, wg mojej opinii, jest wykonana ze zbyt twardego materiału.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.381 36 7
Już złożyłem części z dwu następnych numerów gazety. Jest to pierwszy pojazd w tej skali jaki składam - przyznam, że robi na mnie pozytywne wrażenie. Myślę że będzie to udany model. Jedynie opona, wg mojej opinii, jest wykonana ze zbyt twardego materiału.
A w rzeczywistym samochodzie opona jest miękka?

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.381 36 7
Wiem, że jest też przyczepa - ale biorąc pod uwagę gabaryty i znacznie prostszą konstrukcję - tyle samo numerów co Żuk IMHO oznacza większe rozciągnięcie numerów (mniej elementów na numer) niż w Żuku.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
Myślę Maćku @mafo że nie ma co reagować na posty zakompleksionego typa co w każdym temacie szuka poklasku lub afery. Każdego z nas cieszą modele ( przyciski do papieru) a takie wypowiedzi to warto zwyczajnie olać. Na szczęście jest opcja Ignoruj trola:)

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.381 36 7
I na tym ujęciu pięknie widać, że konstrukcja zawieszenia i rama (przystosowana pod wystające błotniki z przodu) z przedwojennego auta. Nie wiem jak zawias, ale rama to zrzynka z DKW.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.020 387 20
Świetnie to już wygląda. Przydało by się tylko zmienić kolor przewodów do świec, z reguły były czarne.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:8 oraz 1:12 17