• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SU46 - update sterowania oświetleniem

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1
Udało mi się z sukcesem zakończyć zmianę systemu sterowania oświetleniem w mojej nowo zakupionej SU46. Dzięki pomocy Martinezo, zainstalowałem płytkę pochodząca od SU45 z dekoderem dźwiękowym od Elvisa.
Działa rewelacyjnie, nie podłączyłem (na razie?) sterowania oświetleniem pulpitów i kabiny.
Fotki może jutro.
F0 - światła
F1 - tylne czerwone
F2 - jazda po niewłaściwym
F3 - jazda manewrowa
F4 - światła "długie"
F5 - światła postojowe
powyżej dźwięki

OP
OP
darekgol

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1
Model nowo zakupiony, ale wyprodukowany w 2009. Miał tylko światła białe/czerwone w zależności od kierunku jazdy i nie miał dźwięku.

OP
OP
darekgol

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1
To jest model EFC z roku 2009. Skoro masz płytki od Karola, to prawdopodobnie masz model K&W, gdzie wszystko doskonale pewno działa, poza napędem :(.
W moim teraz też mam i światło i dźwięk, a poza tym doskonały napęd.

Maro16

Aktywny użytkownik
Reakcje
111 4 0
To jest model EFC z roku 2009. Skoro masz płytki od Karola, to prawdopodobnie masz model K&W, gdzie wszystko doskonale pewno działa, poza napędem :(.
W moim teraz też mam i światło i dźwięk, a poza tym doskonały napęd.
Tak tak masz racje. Odpukać napędy też nawet się dobrze spisują. Zapytałem bo zawsze można by coś w swoich modelach ulepszyć.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 4
E
Tabor 3
Tabor 0
Tabor 60