• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK SU46 - ST46

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.211 33 0
Detale.... ale trzeba zrobić. W zasadzie z tego co patrzyłem to wynika mi że muszę dorobić podstawki (czarne pod białymi napisami PKP) na bocznych ścianach pod kalki. ich wymiar musze zgrać z wielkością kalki.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/SU46-009_Słupsk_2_(Nemo5576).jpg

Do tego wprawne oko dostrzeże inny układ żaluzji jak na mojej SU 46. Na mojej (poza tymi żaluzjami podwójnymi) są 3 duże i 2 małe na ścianie pudła- nazywam to roboczo 6/4.
W Budzie ze zdjęcia powyżej (poza tymi żaluzjami podwójnymi) są 4 duże i 1 mała na ścianie pudła- nazywam to roboczo 8/2.

I chyba tyle. Reszta bez zmian.

Alex D

Znany użytkownik
Reakcje
315 2 0
Do tego wprawne oko dostrzeże inny układ żaluzji jak na mojej SU 46. Na mojej (poza tymi żaluzjami podwójnymi) są 3 duże i 2 małe na ścianie pudła- nazywam to roboczo 6/4.
W Budzie ze zdjęcia powyżej (poza tymi żaluzjami podwójnymi) są 4 duże i 1 mała na ścianie pudła- nazywam to roboczo 8/2.
http://www.garnek.pl/darek60/23393537/su46-034
Ta lokomotywa nie jest symetryczna!

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.211 33 0
Patrz.... tyle się człek opatrzył z tym lokiem i nie skumał że coś może być nie teges. No to fajnie że jeszcze się udało na to zwrócić uwagę. Poprawię body dziś bo to szybka piłka będzie. Ciekawe czym mnie jeszcze zaskoczy ten model ;)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.211 33 0
Wczoraj dotarł klej od kolegi @Astro. Ma on posłużyć do zrobienia lampionów w suce. Patent z ledami w SP47 w 1:220 się sprawdził, ale wikol na klosze już nie. Z pomocny ma być Bondix. Klej raczej żywiczny utwardzany UV. Szybko schnie i twardnieje co jest zaletą. Testy na próbnej budzie poszły ok. Ruszyłem z pracą przy tej właściwej :)
Pierwsze to szukanie odpowiednich kulek w stercie dziesiątek jakie mam. Kiedyś mi je polecił kolega od skali H0 jako dobry patent na bańku żarówek.
20181026_233151.jpg
Kulki kupiłem kiedyś na allegro za jakieś parę PLNów.
Wnętrza reflektowa rozwiercone i podmalowane i z wklejonymi kulkami.

20181027_012152.jpg
Potem zabawa z kablami i elektryką no i działa....
Góra....
20181027_004105.jpg
Bok....
20181027_004124.jpg
I wszystko na raz :)
20181027_012251.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.211 33 0
Gigant jesteś z tymi światełkami.
Pawle no nie przesadzajmy ;) To tylko moje doświadczenie z budowy aut RC w skali 1:87 ;)

Światła DC czy dcc. Będzie ciekawie prubowac je zrobić.
Światła są w tej wersji DC, ale jak odpalę kolejne podwozie to może już będa pod DCC :) To już kwestia tego jak sobie zrobisz instalację finalnie ;)

Dziś byłem u kolegi @lukas76 i miałem okazję przetestować model na makiecie
DSC_0671.JPG
Póki co to działa jak należy :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.211 33 0
Ale się pięknie składa :).
No jak każdy pociąg na takim rozjeździe ;)

Hmm...hmm...ten tego...muszę się ogarnąć i brać za robotę ze swoim bajzelkiem...
Pozdrawiam z ostatniego obrotu przed zakończeniem służby...,
No działaj Przemku działaj zamiast stukać w klawiaturę :cool:

Dziś wpadła mi w oko fotka na portalu gdzie sie udziela kolega @Stoker
http://www.st43.pl/4galery/details.php?image_id=1713&mode=search
i tak sobie pomyślałem że to nie będzie przedostatni i ostatni pociąg relacji Wrocław Görlitz ;)
66-SU46 (1).jpg

Model już dostał oświetlenie z obu stron. ładnie się snuje po torze testowym wkoło ;) To lubię ;)