• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Styrodur na makietę

pptasinski

Aktywny użytkownik
Reakcje
96 0 0
Witam Kolegów

Czy któryś z Was zna jakiś sklep internetowy gdzie można nabyć na sztuki większe tafle stryroduru (XPS)?

Chciałbym wykorzystać styrodur jako podłoże makiety. Szukam grubości 10-20 mm o możliwie gładkiej powierzchni.

Wszystkie sklepy które znalazłem oferują tylko w sprzedaży całe paczki, a taka ilość jest mi na pietruszkę.

Z góry dzięki za pomoc!

King

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
284 1 0
popytaj w hurtowniach budowlanych ja znalazłem w okolicach Bielska Białej taką hurtownię co sprzedaje na sztuki cena za płytę 2cm gruby jakieś 9 zł .

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Ja kupowałem w Leroy Merlin - sprzedają na płyty.... niestety w Bełchatowie we wszystkich składach budowlanych twierdzą, że tego już się nie sprzedaje i nie stosuje:(

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
W budownictwie czy modelarstwie?
[DOUBLEPOST=1481738342][/DOUBLEPOST]Nie kruszy się bo jest to spienione pcv a nie prasowane kulki. Przy obróbce nie latają wszędzie te kulki. Jest twardszy i sztywniejszy. Nie utlenia sie od słońca.