• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Strażaki od Grubego ;)

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Witajcie .jako że poszerzam swoją kolekcję zdecydowałem sie na pare wozów z pod znaku ognistego rydwanu.
Moze nie będzie tego zbyt wiele ponieważ na ta chwilę zdecydowałem sie na wozy z tzw bloku wschodniego .
znając jednak życie pewnie zaraz trafią tam i inne epoki :) ale to sie zobaczy (raczej na pewno :)).Zapraszam do przeglądania i ewentualnego komentowania.

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.399 387 20
Witajcie .jako że poszerzam swoją kolekcję zdecydowałem sie na pare wozów z pod znaku ognistego rydwanu.
Moze nie będzie tego zbyt wiele ponieważ na ta chwilę zdecydowałem sie na wozy z tzw bloku wschodniego .
znając jednak życie pewnie zaraz trafią tam i inne epoki :) ale to sie zobaczy (raczej na pewno :)).Zapraszam do przeglądania i ewentualnego komentowania.
Będziemy przeglądać, ale komentarze to będą jak wstawisz jakieś fotki. :podstepny:

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Pierwsza dawka modeli
Robur czeka na małą przeróbkę aby stać się pełnoprawnym strażakiem ;) wyjonany przez MODELLTEC'A SES
DSCN9030.JPG
DSCN9031.JPG
DSCN9032.JPG
DSCN9033.JPG
DSCN9034.JPG
DSCN9035.JPG
DSCN9036.JPG
DSCN9037.JPG

Ifa to wypust ESPEWE który jest dystrybuowany przez BUSCH'a
a tatra to popełnienie IGRY
[DOUBLEPOST=1431200642][/DOUBLEPOST]
Będziemy przeglądać, ale komentarze to będą jak wstawisz jakieś fotki. :podstepny:
Macieju wedle życzenia ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.399 387 20
Dzięki. Piękne te modele starych strażaków. Ifa z plandeką ciekawa i to bardzo, ze względu na świetnie zrobioną plandekę. Tatra też ciekawa i w sumie to rzadko widywana.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.776 108 2
Rewelacyjne są te IFY no i muszę się w końcu skusić na Robura , tylko mi by bardziej pasował jako wóz transmisyjny TVP , :)

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Rewelacyjne są te IFY no i muszę się w końcu skusić na Robura , tylko mi by bardziej pasował jako wóz transmisyjny TVP , :)
Robur TVP ... tez o tym myślę .Są takowe w prawie idealnych malowaniach .Tylko kalka i cofamy się do czasów gdzie był emitowany serial "kosmos 1999" ...to były czasy :)
[DOUBLEPOST=1431221047,1431220529][/DOUBLEPOST]
Dzięki. Piękne te modele starych strażaków. Ifa z plandeką ciekawa i to bardzo, ze względu na świetnie zrobioną plandekę. Tatra też ciekawa i w sumie to rzadko widywana.
Tatra była wystawiona na allegro swego czasu na moim koncie. Jednak cena zapewne ostudziła kupujących :)
Dlatego doszedłem do wniosku że jak mam oddć za "darmo" zostawiłem ją u siebie jako początek nowej kolekcji :)
Model faktycznie dosć rzadki (ale bez przesady :) )
Nie podoba mi się jedynie malowanie białych pasów .... niestety sitodruk prześwituje i przebija czerwień .
Ten model pójdzie do "podmalowania" bez dwóch zdań
Jadą do mnie 2 inne tatry w strażaku ,zobaczę co je boli a może nie ;) i wtedy się wypowiem konkretnie o wykonaniu igry oraz ich pochodnych w temacie
TATR ;)
Jedank i tak wszystkim dziękuję za opinie
PS Macieju plandeka jest ok masz rację ,jednak i tak ją potraktuje matową farbką ,wtedy nabierze dopiero właściwego efektu :)

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Popieram i plandeka i ponton muszą być pomalowane matem bo teraz się świecą jak psu jajka na Wielkanoc ;)

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Potrafisz zaskoczyć zresztą nie po raz pierwszy ,,Tatra super .Robur przepięknie wykonany przez Brekinę ,IFY także mi się podobają i są łakomym kąskiem .(y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.144 67 1
Piękne te strażaki które pokazałeś . Ify bardzo ładne . Robur jest dla mnie nie lada niespodzianką bo w takim malowaniu go jeszcze nie widziałem . Natomiast tatra , to jest jedna z tych ciężarówek na którą jak patrzę to myślę o mocy . Nie chcesz je w dalszym ciągu sprzedać bo trochę się na nią czaiłem ale kasy mi brakowało zawsze a teraz akurat 10 :D

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Piękne te strażaki które pokazałeś . Ify bardzo ładne . Robur jest dla mnie nie lada niespodzianką bo w takim malowaniu go jeszcze nie widziałem . Natomiast tatra , to jest jedna z tych ciężarówek na którą jak patrzę to myślę o mocy . Nie chcesz je w dalszym ciągu sprzedać bo trochę się na nią czaiłem ale kasy mi brakowało zawsze a teraz akurat 10 :D
Niesteyt już została adoptowana do mojej kolekcji :) a i małe sprostowanie dla Lotusa .Robur to nie brekina a Modelltec :)

kozaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
825 2 0
No widzę, że będzie się tu działo.
Moim faworytem jest IFA RTGW ratownictwa technicznego. Bardzo ciekawy model.

Tatra 815 CAS-32 Igry to klasyk. Prosty model ale niewielkim nakładem pracy można zrobić z niego cukiereczek. Z własnego doświadczenia sugerował bym wymianę relingów, drabinki wraz z podestem, lusterek oraz nową aranżację dachu zabudowy.

Robur jako model wygląda bardzo dobrze ale ta wersja nie kojarzy się z pożarnictwem.

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.173 5 0
Zgadzam sie calkowicie z przedmowca , Unimog jest po prostu zajebisty (y)(y)(y) zaraz po nim pierwszy prezentowany pojazd na bazie Gklasse :cool:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Pojazdy specjalistyczne 526