• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Sterownik/dekoder obrotnicy Fleischmanna

Filonxxxl

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Witam

Podpytam lepiej zorientowanych kolegów: jaki sterownik/dekoder najlepiej zastosować do obrotnicy Fleischmanna (konkretnie 6652 pracującej w trybie DC).
Sterowanie u mnie to z21 z podpiętym dodatkowo MM.
Z tego co widzę to jest taki wynalazek: Littfinski Drehscheiben-Decoder TT-DEC, tylko trochę drogi...
litt_tt_dec.jpg
Jakieś alternatywy? Czy może kupić sterownik Fleischmann 6915 (jeszcze droższy...) i na tym poprzestać?
6915.jpg
Podpowiecie coś?

Kobras333

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Cześć
Ja kupiłem obrotnicę 6052 Fleischmanna wraz ze sterownikiem Littfinski - TT-DEC-G Part-No.: 010503
na razie nic powiedzieć nie mogę bo wysyłka dopiero w drodze.
Czy ktoś programował taki sterownik ?
A powiedz Filon ile kosztuje sam sterownik - napisałeś że drogi.
Więcej będę mógł napisać za jakiś tydzień może dwa kiedy obrotnica dojdzie i uda mi się ją uruchomić.

OP
OP
Filonxxxl

Filonxxxl

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
No to chyba nie problem sprawdzić cenę? ;)
Nowy to koszt trochę ponad 100 euro, używane na niemieckim jebaju schodzą przeważnie za ok. 50-60% ceny nowego.
Gdyby okazał Ci się niepotrzebny daj znać, może będę chętny.

Piotrek76

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
Witam wszystkich.
Pozwolę się dołączyć do postu. Również posiadam zestaw obrotnica Fleischamnn 6652 i sterownik TT-DEC. Do sterowania makietą używać Piko Smartcontrol. Gdzie mógłbym znaleźć informacje o zaprogramowaniu sterowaniem obrotnicą na Piko?
pozdrawiam Piotrek