Witam wszystkich.
Tak jak w tytule zabieram się po raz kolejny za budowę makiety modułowej .
Od zawsze zbieram tabor towarowy głównie cysterny oraz wagony zbożowe.
Wizja moja to od zawsze chciałem mieć makietę o tematyce „bazy przeładunkowej „ jakiś terminala oraz lubię dużo manewrów lokomotyw spalinowych.
plan makiety to 4 skrzynki:
Szerokość . 70cm
Długość 90cm
Dodatkowo z każdej strony po jednej skrzynce jedno torowej z semaforami wjazdowymi.
Plan makiety:
2 górne tory z żeberkiem ochronnym planuje wykorzystać jako terminal paliw.
Na żeberku będzie stacjonowała jakaś lokomotywa manewrowa obsługująca całą stację.
2 kolejne tory to tor główny oraz tor postojowy na którym będą stały składy próżne bądź oczekujące na rozładunek.
Ostatni tor na samym dole to bocznica „jakiegoś zakładu „ plac ładunkowy bądź długa rampa czołowo-boczna jeszcze nie mam na to do końca wizji.
Na makiecie będzie torowisko Tilig-a. Rozjazdy EW3 oraz tory flex.
Semafory i tarcze manewrowe firmy Kluba.
Tak jak w tytule zabieram się po raz kolejny za budowę makiety modułowej .
Od zawsze zbieram tabor towarowy głównie cysterny oraz wagony zbożowe.
Wizja moja to od zawsze chciałem mieć makietę o tematyce „bazy przeładunkowej „ jakiś terminala oraz lubię dużo manewrów lokomotyw spalinowych.
plan makiety to 4 skrzynki:
Szerokość . 70cm
Długość 90cm
Dodatkowo z każdej strony po jednej skrzynce jedno torowej z semaforami wjazdowymi.
Plan makiety:
2 górne tory z żeberkiem ochronnym planuje wykorzystać jako terminal paliw.
Na żeberku będzie stacjonowała jakaś lokomotywa manewrowa obsługująca całą stację.
2 kolejne tory to tor główny oraz tor postojowy na którym będą stały składy próżne bądź oczekujące na rozładunek.
Ostatni tor na samym dole to bocznica „jakiegoś zakładu „ plac ładunkowy bądź długa rampa czołowo-boczna jeszcze nie mam na to do końca wizji.
Na makiecie będzie torowisko Tilig-a. Rozjazdy EW3 oraz tory flex.
Semafory i tarcze manewrowe firmy Kluba.
Załączniki
-
64,2 KB Wyświetleń: 159