• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Stacja rozrządowa

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.948 47 0
Kurde Corwin Ty mnie nie podpuszczaj.:D
Kilka cystern już mam a i myślę że jakaś hala po firmie spedycyjnej też się znajdzie na zrobienie tych "kilku" torów.Tylko wtedy zapraszam do pomocy przy szutrowaniu.:p
A tak na poważnie to robi wrażenie.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.994 53 5
Wow! Dzięki Corwin za te foty.
Ciekaw jestem, jak oni to ogarniają. Po szychcie "na sucho" (bo przy takim stadzie nie można się napić-trzeba uważać), to mają chyba z tydzień wolnego, żeby tradycji narodowej stała się zadość.

Kagg

Paczangers roku
Reakcje
39 0 0
Ja się zastanawiam gdyby tak (wszyscy) użytkownicy forum się "rzucili" wspólnie na taki projekt i co by z tego wyszło. :)
Na pokazach wyglądało by to MONUMENTALNIE :)
Zawsze mam głupie pomysły.

SAPER

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
H0e
Reakcje
235 0 0
Na spotkaniach Fremo, gdzie pojawia się bardzo dużo wagonów towarowych, a ruch towarowy jest podstawą spotkań, stacja rozrządowa płaska (bez górki) o trzech grupach (przyjazdowa, kierunkowa i odjazdowa) miała by sens :D
Problem w tym, że po moich obliczeniach musiałaby mieć wymiary 20 x 1,5m . Ale zabawa była by przednia. :)

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Troszkę odświeżę temat co by nie zakładać nowego. Panowie, macie wiedzę która stacja rozrządowa w Polsce jest najmniejsza z nadal funkcjonujących oraz jaka była by najmniejsza z tych zlikwidowanych po 89 roku?