• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Stacja Garzyn

Damix

Nowy użytkownik
LGMK
Reakcje
1 1 0
Witam
Przymierzam się do budowy makiety stacji Garzyn w normie Fremo. W rzeczywistości stacja znajduje się w Wielkopolsce na linii nr 360, około 20 km na wschód od Leszna. Poszukuję przede wszystkim planów układu torowego oraz dworca. W Garzynie znajdował się także feldahn. Zastanawiam się kiedy go rozebrano i czy dużym błędem będzie przeistoczenie go w kolejkę wąskotorową. Jeśli ktoś ma dostęp do jakichkolwiek danych i chciałby się podzielić będę wdzięczny.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.921 531 30
A tu też jest sporo zdjęć tej stacji. Niestety, na stronie "semaforek", gdzie jest wiele planów różnych stacji, akurat Garzyna nie ma.

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.170 135 15
Tylko po co układy torowe z Semaforka... Układ torowy można odczytać ze zdjęć lotniczych dostępnych do zakupu poprzez PZGiK. Pobrać długość i szerokość budynku i na rysunku technicznym oszacować wymiary budynku, żeby trzymał proporcję.

Jestem też ciekaw, ile też kolega ma już materiałów... Od tak raczej nikt makiety nie buduje, a dokumentację zbiera się miesiącami, czy latami...

Pozdrawiam!
M

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.921 531 30
Tylko po co układy torowe z Semaforka... Układ torowy można odczytać ze zdjęć lotniczych dostępnych do zakupu poprzez PZGiK.
Właśnie po to, żeby niczego nie kupować, jeśli nie trzeba. Więc może nie "Tylko po co układy torowe z Semaforka..", a raczej "Jeśli nie ma na Semaforku,".
Skoro na "semaforku" nie ma, to trzeba szukać gdzie indziej, zakup jest jedną z opcji. Mógłby kolega Maciek rozszyfrować skrót PZGiK? Ja osobiście nie jestem zainteresowany tymi zdjęciami, ale może koledze @Damix się przydadzą. A może i ja w przyszłości będę jakichś innych zdjęć lotniczych potrzebował...