Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Mam prośbę poszukuję zdjęć napędów ,wózków z ST44/M62 Roco . I jeszcze jedna prośba do posiadaczy tego modelu
czy mógłby ktoś dokładnie zmierzyć rozstaw osi w wózku i grubość samych osi?
Ruszam z budową modelu ET21 na bazie tego zestawu: http://pkpmodele.pl/sklep_-_produkty-et-21_-_kit.html
w oryginale ET21 i ST44 mają taki sam rozstaw osi w wózku tj. 2100 mm tak więc teoretycznie wózki z gagarina Roco powinny pasować, jestem ciekaw jak rozstaw ten
wygląda w modelowych wózkach w gagarze Roco.
Trochę mnie to dziwi , myślę że 80 % użytkowników tego forum posiada w swojej kolekcji model M62/ST44 firmy Roco , myślę że 50% użytkowników ma suwmiarkę
i nikt nie jet w stanie odpowiedzieć chociaż na część mojego pytania?
Podłączę się do wątku, bo również mam pytanko związane z napędem do ET21. Czy ktoś z kolegów wie jakie inne koła od Roco można wstawić w ten wózek tak aby dobrze imitowały koła szprychowe ET21 i aby dobrze współpracowały z resztą zębatek ? Muszą być większe niż te w gagarinie i mieć średnicę ok 14mm
też w swojej ET21 zastosuję napęd z gagarina ,odnośnie kół też myślę nad tymi z RB Model tylko jest jeden problem mają one trochę mniejszą
średnicę o 1,7 mm niż powinny , ale jak na razie nie znalazłem nic lepszego.