• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ST44-156 Rybnik IV Ep. - poszukuję zdjęć

wodzu_k

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam kolegów!

Natknąłem się niedawno przeglądając album ze zdjęciami babci na zdjęcie grupowe, na którym znajduje się nieżyjący już od dawna dziadek. Zdjęcie wykonano w Rybniku na tle ST44-156, która zapewne była jedną z naprawianych przez dziadka lokomotyw. Zdjęcie pochodzi z 1973 roku. Ze względów sentymentalnych pomyślałem o tym, by w niedalekiej przyszłości zamówić konwersję modelu tej lokomotywy.
W związku z tym chciałem zapytać w szczególności rybnickich kolegów, czy nie posiadają może w swoich zbiorach jakichś materiałów, zdjęć dotyczących w/w lokomotywy (poszukiwania w Internecie na chwilę obecną nie przyniosły rezultatów). Czarno-białe zdjęcie które posiadam, częściowo zasłonięte czoło lokomotywy przez pracowników rybnickiej szopy - to chyba za mało dla konwertera (a chciałbym by model miał coś wspólnego z oryginałem).
Na stronie Kluby widziałem, że numer tej lokomotywy jest (lub był) dostępny w oferowanych do zakupu oznaczeniach. Może więc ktoś dokonywał przeróbki z tym numerem?

Jeśli nie, to może mała podpowiedź odnośnie alternatywnego numeru ST44 z Rybnika z tego okresu, którego wykonanie modelu byłoby prostsze?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam!