Witam serdecznie. Będzie to praktycznie monolog z mojej strony. Znajduje się tu na forum wielu wspaniałych doświadczonych modelarzy ale pomyślałem ze może komuś się coś przyda z tej relacji zdjęciowej . Dawca M62 PKP Cargo (ST44-862) PIKO , przerabiany na ST44-1331 Grupa Azoty. Są dwie takie lokomotywy w ich flocie . Druga o nr 1077 znacznie różniąca się szczegółami jak i ich malowaniem. Nie mierzyłem oryginału ani nie zagłębiałem się od strony technicznej w budowę lokomotywy. Jako że od 20 lat buduje lotnicze modele redukcyjne w skali 1/72 tak i w tym przypadku będę się starał jak najwierniej w miarę możliwości odtworzyć rzeczywistość. Budowa opiera się na podstawie zebranej dokumentacji zdjęciowej. Nie dbam o tak zwaną zwartą bryłę pudła , podstawą jest detal. Model został kupiony i od razu wzięty na warsztat .Wsadzony został dekoder esu 5 , ponadto zamontowałem wentylator z silniczkiem uruchamiany z f28 , podświetlone pulpity . Sporo trzeba poprawić i dorobić od podszlifowania rynienek pod wycieraczkami przez wystające poza obrys budy skrzydełka jednej z żaluzji kończąc na paskach kontrolnych kół . Malowanie RAL 7044 ,5011 , 5015 . Farby MRP , TAMIYA , GUNZE H i C , MM , detale Humbrol i citadel .Oczywiście miarę postępu prac jak czas pozwoli będę zamieszczał zdjęcia.
Pozdrawiam Rafał
Pozdrawiam Rafał
-
3
-
9
-
5
- Pokaż wszystkie