Przyszedł czas na zestaw ST43 od UMF. Zestaw zastępuje budę od MTB wykorzystując oryginalne podwozie. Jestem na etapie pasowania głównych części, tak żeby budę dało się założyć i zdjąć bez wkładu siły
Pasowanie okienek również w toku. Szybki są ładnie i do czystej budy ładnie się wpasowują, mam nadzieję, że nie będę miał dużo z nimi problemów gdy w otworach na szybki pojawi się farba. Odlew z grubsza oczyszczony, częściowo nawiercony. W tej chwili szpachluję niedoskonałości/dziurki w odlewie.
Mam nadzieję, że wszystko się uda ładnie złożyć bez utraty jakichś części. Zestaw już wyleciał z oferty UMF, więc będzie to pewnie jedna z niewielu lokomotyw zbudowanych z tego zestawu. Jak widać tylna część kabiny wypada w połowie jednego okienka, będę musiał to jakoś zamaskować. Mam zamiar zrobić tradycyjne brązowe zasłonki z PKP. Może wiecie czy ktoś produkuje kalkomanie lub wydruki takich zasłonek bez mocno widocznego rastra?
Mam nadzieję, że wszystko się uda ładnie złożyć bez utraty jakichś części. Zestaw już wyleciał z oferty UMF, więc będzie to pewnie jedna z niewielu lokomotyw zbudowanych z tego zestawu. Jak widać tylna część kabiny wypada w połowie jednego okienka, będę musiał to jakoś zamaskować. Mam zamiar zrobić tradycyjne brązowe zasłonki z PKP. Może wiecie czy ktoś produkuje kalkomanie lub wydruki takich zasłonek bez mocno widocznego rastra?
-
2
-
1
-
1
- Pokaż wszystkie