• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Smutny koniec :(

Gała

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie ma co się smucić bo zostanie to przetopione na cos, co moze którys w miłosników kolei bedzie uzywał na codzień :)

OP
OP
Bipa1966

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Naród bez dziejów, bez historii, bez przeszłości, staje się wkrótce narodem bez ziemi, narodem bezdomnym, bez przyszłości. Naród, który nie wierzy w wielkość, i nie chce ludzi wielkich, kończy się. prymas Stefan Wyszyński
Smutne to...jak wszystkow tym kraju:(

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.087 581 30
Myślę że to jest świadome zacieranie tego co ludziom się dobrze kojarzy,a w to samo dadzą standardowy europejski plac zabaw
Nie dorabiajmy wielkiej ideologii do działań (a jeszcze częściej ich braku), wynikających z bezmyślności, głupoty, nieudolności, braku pieniędzy, inwencji, chęci itp. itd. Co nie zmienia faktu, że jest to smutne (ale może jednak nie wszystko w tym kraju jest takie?).

Życzę trochę więcej optymizmu, choć wiem, że to czasem niełatwe...

OP
OP
Bipa1966

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mozna....mozna ratowac zabytki kultury, techniki,jakiekolwiek jeszcze !! Mozna , i mozna na tym niezle jeszcze wyjsc !! ale tu liczy sie nie tylko cheć !! Ideologia niestety i jak dobrze zauwazyl kol. Maniek, zrobia nam tu jeden wielki bajzel na juropejskich kolkach !! Patrzcie, skansen w Rudach Raciborskich !! Oblegany kazdej niedzieli jak reduta Ordona :) Spedzilem tam po raz 2 CALY dzien z synem i żona ! i ciezko sie dostac na jazde kolejka, choc diabelnie drogo! A graciarstwa wszelkiego rodzaju i masci !! I nawet wagon z orłem ! i stoi, i nikt pod palnik nie podsuwa !! Mozna !!
Rudy 008.jpg
Rudy 009.jpg
Rudy 026.jpg

Reakcje
389 3 0
Panie Arielu.. dotowalo sie zawsze z panstwowej kasy i dotowac powinno ! Bo to sa nasze pieniadze, nasze zabytki , nasza kultura !! A nie pod palnik albo zegarki zmieniac jak ten padalec od ,, niczego pozadnego,, !:)
Ale ja tego nie neguję... Radzę tylko wstrzemięźliwie pisać o "krociowych zyskach" - nie jedna inicjatywa już padła w tym kraju z prostego powodu, że nagle pieniądze (których naprawdę nie ma) poczuli krewni i znajomi władz szczebla wszelakiego...

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
13 1 0
ideologia swoje robi ,głupota ,brak działań i wszystko co Polskie to be i nie warte ,bo gdzie indziej wszystko podobno jest lepsze.
ile to taboru ,urządzeń zamiast do muzeum poszło na złom i już nie ma nawet jednego egzemplarza .Cały cyrk z muzeum kolejnictwa:)tylko grupki fascynatów ratują co się da . Tak samo w innych mniej lub bardziej wąskich dziedzinach.
A jak tłumaczyć fakt że muzeum WP nie ma porządnej siedziby ,lotnictwa coś tam robi ..
Powstania Warszawskiego jest bo już był szum ostry......
no ale muzeum sztuki nowoczesnej ,żydów polskich(aż boje się pisać) nagle ma sponsoring plus dotacje i całą mase urzędników działających wyjątkowo sprawnie.

OP
OP
Bipa1966

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Panie Arielu, ja bym Panu napisał jak te sprawy w naszym kochanym kraju wygladaja, ale obawiam sie iz znowu jakiś nadgorliwiec przyłata mi czerwona kartke z napisem i mnie zbanuje !:p tak wiec darujmy sobie .